Вести

Четири награде на "Моравском цветићу"

На Међународном фестивалу дечјег драмског стваралаштва “Моравски цветић” у Трстенику представа “Чија је оно баба?” дечје сцене Аматерског позоришта “Хранислав Драгутиновић” освојила је четири награде. Специјалну награду за улогу добили су Софија Ђорђевић и Лука Миловановић, док је Милица Ристић проглашена за Најзлоћу фестивала. Представа је добила награду за поучност и човечност.

– Полазници школе глуме прокупачког Дома културе сада су носиоци дечје сцене Аматерског позоришта “Хранислав Драгутиновић”, које ради при овој установи. Представа “Чија је оно баба?” рађена је као глумачка вежба са тешким задацима за глумце, који чак у 30 слика имају промене сценографије и ликова. Нисмо ни помишљали тада да ћемо и на фестивалима да остваримо добре резултате. Најпре смо награђени прошле године на фестивалу аматерских позоришта јужне Србије у Лебану, а сада и ма фестивалу “Моравски цветић” у Трстенику. Посебан понос код нас буди похвала стручног жирија, који чине редитељ, драмски пусац и глумац, дакле људи чије су професије носећи стубови позоришта, а приметили су да глумци функционишу као један, да су тачни и прецизни и да су публику натерали да их прати и размишља о суштини приче. Све ово мотивише нас да наставимо даље. Хвала нашим младим глумцима и техничкој екипи Дома културе на посвећеном раду испуњеном и уживањем. – рекла је директорка Дома културе Тијана Петровић, која је са Данијелом Стевић режирала представу.

Стручни жири је истакао да учесници представе функционишу као тим, у чак 30 сцена, са константним променама ликова и сценографије, што је тежак задатак и глумцима професионалцима. Школа глуме за децу и младе постоји од 2014. године, а воде је професионална глумица Тијана Петровић и Данијела Стевић. Дечја сцена Аматерског позоришта “Хранислав Драгутиновић” може се похвалити и репертоаром који расте, те су досад поред представе “Чија је оно баба?”, играли још и представе “Успавана Штрецилија”, “Пази шта желиш”, “Где је Деда Мраз”, “Авантуре Боће Злоће”, “Бенг, бенг”, “Мама шта ако шпагете оживе”, а у припреми су и нове представе.

Пролећна изложба слика

У клубу Дома културе отворена је редовна пролећна изложба радова. У поставци за ову изложбу, љубитељи уметности су могли да погледају више од педесет радова прокупачких сликара и скулптора. Изложбу је отворила директор Дома културе тијана Петровић, која је том приликом нагласила да све секције Дома културе вредно раде да би суграђанима  испуниле дане уметношћу и културом.

 

 

 

 

 

 Тако је и Удружење ликовних стваралаца Топлице спремно дочекало своју пролећну изложбу. Од наших сликара много очекујемо јер су нас на то већ навикли и увек од њих много и добијемо. Зато поносно позивам све прокупчане да дођу и погледају изложбу која ће бити отворена за све суграђане наредних месец дана.

"Шева" најбоља представа на фестивалу у Бугарској

На управо завршеном Балканском фестивалу камерних позоришних форми у Софији Аматерско позориште "Хранислав Драгутиновић" наступило је са представом "Да ли је то била шева" и освојило је две престижне награде. Поменуту представу режирала је Тијана Петровић по тексту Ефраима Кишона у којој играју Ивица Илић, Златица Јовичић, Дејан Јовичић Шуца, Анастасија Цвијановић, Тијана Петровић, Јелена Лукић и Предраг Славковић. Сценографију је урадио Милан Илић Трша а костиме Златица Јовичић. За шминку је задужена Данијела Стевић.По оцени жирија представа "Да ли је то била шева" проглашена је за најбољу представу фестивала докје Предраг Славковић освојио награду за најбољу споредну мушку улогу на фестивалу(Шекспир).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе