Вести

Гостујућа представа "Ноћ у кући господина Колака""

Гостујућа представа Ирфана Менсура најављена за 5. октобар одложена је за 13. октобар од 19:30, због болести члана глумачког ансамбла Владимира Керкеза. Сви који су купили улазнице а не одговара им овај термин могу вратити карте и извршити повраћај новца сваког радног дана од 7:30 до 14:30 на благајни Дома културе.

 

Писац:Владимир Ђурђевић

Режија:Ирфан Менсур

Kостим:Селена Младеновић

Дизајн светла и звук: Игор Боровић-Ципи

Музика: Зијо Валентино

 Музика за хор: Леонтина Вукомановић

 Реч писца:

Ирфан,Бода и Влада су ме натерали да напишем комад о три лузера.Поново.Петнаест година након мог првог и јединог таквог,а уједно и дебитанског комада. И ако је Не играј на Енглезе комад о три антихероја после ког мушкарци плачу,а женама ништа није јасно,''Ноћ у кући господина Kолака'' је комад о три антихероја после ког мушкарцима није удобно,а женама све јасно. Мада,нисам желео да појашњавам било шта. Желео сам да питам јер свако позориште,па чак и ово мало,камерно,непретенциозно,шармантно позориште поставља питања. Да ли у времену терора лепоте и младости, и триумфа форме над суштином,лажи над истином и права над правдом,у времену секса без љубави и позоришта без писца и глумаца,у времену у ком се ствари дигитализују,рационализују и банализују..да ли у том времену,мушкарац старог кова,аналогни неки тип,може пронаћи смисао?Преведено на језик овог времена:Да ли мушкарци данас имају употребну вредност?

 

 

Премијера "Казнене суботе"

Пред пуном салом Дома културе премијерно је одиграна позоришна представа "Казнена субота". Представа је одлично прихваћена од публике и са великом пажњом је испраћена до самог краја. Млади глумачки ансамбл био је на висини задатка и реплике су често прекидане смехом и гласним аплаузима. План је да ова представа заживи и буде представљена средњошколцима у Прокупљу. 

Премијера "Казнене Суботе"

 У четввртак,28.09.2023. године, са почетком у 19:30 одиграће се премијера позоришне представе "Казнена субота" у режији Небојше Миленковића, рађене по тексту Косте Пешевског. Представа нас уводи у свет пубертетског безнађа, потраге адолесцената за идентитетом из које произилази низ комичних, дирљивих и тужних ситуација. Представа, слика психолошку атмосферу у којој сви тинејџери играју неке улоге, презентују другима стилизоване персоне иза којих се крију јер се плаше подсмеха, одбацивања, оцене да нису довољно “цоол“. И тако се долази до увек драгоценог увида да се иза делинквенције, ароганције, претеране амбиције увек крије нека туга, одбаченост, осећај да си несхваћен и невољен. С друге стране, у неколико вештих драмских потеза, глумци бацају светло и на свет одраслих, ускогруд и репресиван, који присилно покушава да заузда ове тинејџере носећи се вечном премисом како су нове генерације све горе и горе. Истина је међутим да ти одрасли, незадовољни својим животима, неспремни да се искрено баве педагогијом, репресији приступају као линији мањег отпора. Овај текст је добар јер ове теме, толико пута обрађиване у толиким делима, писац успева да дочара без патетике и са њему својственим хумором, у исто време аутентично сликајући “чемер” пубертета кроз који смо сви прошли али и показујући, управо кроз хумор, оно чега ни ови ликови ни ми, кад смо били у њиховој позицији, нисмо били свесни- да ће све то ипак проћи и да није ни упола тако драмтично као што се чини…Управо зато је “Kазнена субота”, иако слика низ ликова чији проблеми ипак нису безначајни, пуна неке аутентичне и драгоцене наде.

На сајту

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе