Вести

ОТВОРЕНА ЈЕСЕЊА ИЗЛОЖБА СЛИКА

 

У клубу Дома културе отворена је редовна Јесења изложба слика која у годишњем програму ове установе заузима важно место. Овога пута своје радове представило је 9 уметника. У свечаном говору приликом отварања изложбе, љубитељима уметности обратио се Милан Илић Трша и том приликом нагласио да је изложба посвећена  академику Владимиру Величковићу. На отварању је приказан троминутни филм посвећен овом уметнику. Посебан део изложбе посвећен је и преминулом члану Удружења ликовних стваралаца Топлице Милутину Ристићу.

Посетиоци ове поставке наредних дана моћи ће да погледају остварења Филипа Костеског, Братислава Стајковића, Драгољуба Стојановића, Драгана Нишавића, Саше Болчине, Баја Зеленкапића, Драгана Поповића и Предрага Славковића.

ФИЛМСКИ ВИКЕНД

Предпремијера "Лепотице и зверке"

Поводом манифестације „Дечија недеља“, полазници Школе глуме, која ради при Дому културе, даривали су представу „Лепотица и зверка“ ученицима прокупачких основних школа.
-Била је ово претпремијера, коју смо поклонили нашим најмлађим суграђанима поводом овогодишње „Дечије недеље“. Они су уживали, то се могло видети, и готово да су били глумци, али они, који су овацијама и понеком репликом, учествовали из публике. Ова представа је урађена по мотивима бајке „Лепотица и звер“ Шарла Пероа, али је адаптацију урадио наш драмски писац и писац за децу из Трстеника Милош Милошевић Шика. То је прича о магији вечне љубави и тријумфа унутрашње над спољашњом лепотом, рекла је Данијела Стевић, која је заједно са Тијаном Петровић режирала представу.
Актери ове представе били су Софија Ђорђевић у улози „Лепотице“, Никола Јеремић је играо „Звер“, „Грофа“ Милан Младеновић, „Дворску луду“ Лука Милић, а сестре „Љутку и Злоћку“, Ива Томић и Андреа Цакић. Дечија позоришна сцена Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ постоји од 2013. године. Глумци дечије сцене прошли су Школу глуме Дома културе „Радивој Увалић Бата“ и она сада броји 46 полазника.

-Са децом марљиво и вредно ради глумица Тијана Петровић, која им преноси све оно што је и она научила на Факултету драмских уметности. Ја јој помажем и уживам сваки пут у том раду са децом, која су веома талентована. Ипак, у Школи остану најупорнији и они, за које проценимо да могу да напредују и да су надарени за глуму, истакла је сценски маскер Данијела Стевић и нагласила да су глумци ове Школе глуме досад одиграли „Успавану Штрецилију“, „Бенг бенг“, „Мама, шта ако шпагете оживе“, „Пази шта желиш“, и „Чија је оно баба“.
Премијеру представе „Лепотица и зверка“ прокупачког позоришта, љубитељи глуме моћи ће да погледају до краја октобра, а о тачном термину ће бити обавештени.

На сајту

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе