Вести

Сретењски књижевни сусрети

Песничка манифестација „Сретењски сусрети“ једна је од важнијих манифестација која се у нашем граду, поводом Сретења, традиционално одржава сваке године. Ове године, манифестација је заказана за 13. фебруар, у 18 сати, у Дому културе и окупиће песнике из целе Србије. Оно што је још важније јесте да су они враћени тамо где припадају, својој матичној кући.

Тога дана, тридесетак песника из различитих крајева наше земље, угостиће књижевни ствараоци из Топлице. Сваки од њих казиваће по једну своју песму, а најбољи ће бити награђени Сретењском повељом и Сретењским одличјем. Лауреати ће добити по једну књигу и захвалницу, као и слику са Ликовне колоније „Ајдановац“. Ипак, како истичу у Дому културе, највећа награда за овогодишње добитнике Сретењске повеље и Сретењског одличја, биће објављивање њихове песме у часопису „Ток“.„Сретењски сусрети“ се ове године по пети пут одржавају у виду песничког маратона и по пети пут ће најбољи песници понети Сретењску повељу и Сретењско одличје. Ове награде су први пут додељене поводом десетогодишњице „Сретењских сусрета”, 2015. године.

Реприза "Шеве"

Реприза представе "Да ли је то била шева" прокупачког позоришта "Хранислав Драгутиновић" већ 6.фебруара 2019. у 19:30 часова.
Обезбедите своје улазнице на време. За ученике средњих школа улаз слободан уз обавезну резервацију! Добро дошли!

Светосавски песнички маратон

Чланови Књижевног друштва „Раде Драинац“ гостовали су својим колегама у Параћину поводом традиционалног Светосавског песничког маратона. Ово није први наступ наших песника на маратону у Параћину. Запажене резултате постигли су прошле године а ове је требало одбранити круну. Милена Перић, Зорица Ивановић, Милутин Милошевић и Саша Миловановић су поново оправдали очекивања и на прави начин представили Књижевно друштво "Раде Драинац". Награде Мирко Бањевић, за најбољу песму маратона, понео је Милутин Милошевић, а награду Венедикт Цреповић за најбољу песму за оне не старије од 30 година, понела је Милена Перић.

 

На сајту

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе