Вести

Позориште у паланци победник на смотри у Лебану

Представа „Позориште у паланци“ у извођењу Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ из Прокупља победник је Регионалне смотре аматерских позоришта одржане у Лебану. Представа коју је по тексту Радослава Дорића режирао Срђан Сиђа Живковић, осим прве награде у генаралном пласману, окитила се и првим наградама за главну мушку улогу ( Срђан Живковић за улогу глумца Гаврила Михајловића) и за најбољи костим док је Дејану Јовичићу за улогу Управитеља додељена специјална награда за глуму.

„Позориште у паланци“ проглашено је најбољом представом од укупно шест вечерњих представа из Врања, Блаца, Медвеђе, Лесковца, Димитровграда и Лебана.

Победом на Регионалној смотри аматерских позоришта са подручја Пиротског, Јабланичког, Пчињског, Нишавског и Топличког округа, Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ пласирало се на Републичку смотру аматерских позоришта која се одржава у Кули у другој половини јуна месеца.

Иначе, Аматерско позориште последњи пут је наступало у Кули 2006. године са представом „Свети Георгије убија аждаху“ када је су освојене прве награде за споредну улогу и најбољег младог глумца.

Позориште у паланци за прокупачку публику

Чланови Аматерског позоришта "Хранислав Драгутиновић" одиграће пред прокупачком публиком представу "Позориште у паланци". Са истом представом ће дан касније наступити на Међуопштинској смотри аматерских позоришта у Лебану.

Још један концерт АН "Венац"


Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије “Венац“ ,који је основан још 1964. године у Приштини као национални професионални фолклорни ансамбл наступио је поново у Прокупљу. Прокупачка публика је уживала у Венчевом целовечерњем програму „Земљом овом – Легенда о ВЕНЦУ“, и била понешена покретом и лепотом игара и песама са Косова и Метохије, на шта није крила своје велико одушевљење.

 

На концерту је као гост наступило и Културно уметничко друштво „Абрашевић“ из Прокупља. На репертоару Ансамбла има преко 35 кореографија, углавном са подручја Косова и Метохије, али и из јужне Србије, Скопске Црне Горе, а ту су и горанске, турске и ромске игре.Покровитељ концерта било је Министарство културе и информисања Републике Србије.

На сајту

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе