Вести

Отворена самостална изложба Славише Болчине

У Клубу Дома културе отворена је самостална изложба Славише Болчине. Дугогодишњи члан Удружења ликовних стваралаца Топлице, редован учесник Ивањданске ликовне колоније, почео са сликањем из хобија почетком деведесетих година под псеудонимом Bolčina Painter. Његов рад први пут добија на значају када добија награду телевизијске емисије САТ за дизајн аутомобила. Лист Политика га награђује за најуспешнији дизајн аутомобила за трећи миленијум.

Љубитељи ликовне уметности у наредних десет дана моћи ће да погледају преко двадесет радова Славише Болчине. 

Културно лето у знаку књиге, позоришта и Ивањданске колоније

За љубитеље писане речи, Дом културе је у оквиру Културног лета организовао промоцију књиге „Увод у модерну“ професора Предрага Јашовића.

У току је и Ивањданска ликовна колонија у којој стварају прокупачки сликари у окружењу Дома културе. На Ивањдан 7. јула они ће посетити манастир Ајдановац и тог дана импресије из овог места пренеће на своја платна.

Љубитеље позоришта ,у среду у 20 сати очекује представа „Анђела“ коју вам топло препоручујемо. Она је недавно на Међуокружној смотри аматерских позоришта Нишавског, Пиротског, Пчињског, Јабланичког и Топличког округа у Лебану добила пет награда.

Почела Ивањданска ликовна колонија

У клубу Дома културе отворена је XIV Ивањданска ликовна колонија коју организује ликовна секција Дома културе. Ове године учешће је узело десетак сликара и ствараће у наредних пет дана у амбијенту Дома културе. То су сликари који од почетка учествују на ликовној колонији: Драган Поповић, Филип Костески, Никола Николић, Влада Новаковић, Саша Болчина, Братислав Стајковић и Милан Илић Трша.  Последњег дана (07.07.2018. године) сликари ће радити у порти  манастира Св. Ђорђа у Ајдановцу. Посебна изложба слика са колоније буиће уприличена у скопу обележавања градске славе Св. Прокопија.

На сајту

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе