Вести

Културно разведравање

КУЛТУРНО ЛЕТО 2019

„КУЛТУРНО РАЗВЕДРАВАЊЕ“

20. јун -  Изложба дечијих радова ПУ „Невен“ , 11:00 часова ,

20. јун -  „Позориште у паланци“ позоришна представа,  20:00 сати, Дом културе,

21.јун -   „Корак у боји“  улично сликање на платну , 10:00 часова, БИД зона,

24. јун - Промоција збирке песама „Поетски оргазам“, 19:00 сати, Клуб Дома културе

26. јун -  Концерт кафанске музике уз учешће афористичара, 20:00 сати, Дом културе,

27. јун - Гостовање  проф др Милорада Тодоровића, предавање „Психоанализа и духовна ситуација времена“ - порта цркве Св. Прокопије, 19:00 сати, клуб Дома културе

28. јун - Видовдански сабор, Конџељ,

1. јул -   Изложба фотографија са конкурса Фото(град)фија 2019, додела награда, 20:00 сати, клуб Дома културе,

2. јул – 7. јул -  Ивандањска  ликовна колонија ,

2. јул - Приредба предшколараца „Растимо уз уметност“ , 10:00 часова, плато испред Дома културе,

3. јул - Концерт женске групе павача, 20:00 сати, Дом културе,

4. јул - Промоција збирке песама „Испосница“ Милице Миленковић, 20:00 сати, Клуб Дома културе,

5. и 6. јул -  Дани вишње,

8. јул - Трибина о позоришту, „Сто година позоришта“, гости глумци - професионалци из Прокупља, 20:00 сати, клуб Дома културе

9.  јул -  Самостална ликовна изложба Братислава Стајковића , 20 сати, клуб Дома културе

 12. јул -  Филм  о Гвозденом пуку, 20:00 сати, клуб Дома културе

15-21. јул Недеља прославе градске славе

Још једна награда прокупачком позоришту

  На управо завршеном 56. Драмском аматерском фестивалу у Кочанима - Северна Македонија, прокупачко позориште је наступило са представом "Да ли је то била шева", коју је режирала Тијана Петровић по тексту Ефраима Кишона. Поновљен је успех од прошле године и освојена је награда за неговање и истраживање у драмском аматеризму. Ансамбл из Прокупља je једини награђени ансамбл из иностранства а поред награде добио је одличне критике жирија за поменуту представу. - "Задовољни смо гостопримством, срдачношћу домаћина као и нашим наступом на фестивалу. Посебно нам се допала публика која је у правим моментима реаоговала током  представе.  Конкуренција је била велика и од 18 представа које су се нашле у програму, наша је једна од 8 награђених, што је велики успех" - нагласила је Тијана Петровић.

Позориште у паланци победник на смотри у Лебану

Представа „Позориште у паланци“ у извођењу Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ из Прокупља победник је Регионалне смотре аматерских позоришта одржане у Лебану. Представа коју је по тексту Радослава Дорића режирао Срђан Сиђа Живковић, осим прве награде у генаралном пласману, окитила се и првим наградама за главну мушку улогу ( Срђан Живковић за улогу глумца Гаврила Михајловића) и за најбољи костим док је Дејану Јовичићу за улогу Управитеља додељена специјална награда за глуму.

„Позориште у паланци“ проглашено је најбољом представом од укупно шест вечерњих представа из Врања, Блаца, Медвеђе, Лесковца, Димитровграда и Лебана.

Победом на Регионалној смотри аматерских позоришта са подручја Пиротског, Јабланичког, Пчињског, Нишавског и Топличког округа, Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ пласирало се на Републичку смотру аматерских позоришта која се одржава у Кули у другој половини јуна месеца.

Иначе, Аматерско позориште последњи пут је наступало у Кули 2006. године са представом „Свети Георгије убија аждаху“ када је су освојене прве награде за споредну улогу и најбољег младог глумца.

На сајту

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе