Вести

Још једна награда прокупачком позоришту

  На управо завршеном 56. Драмском аматерском фестивалу у Кочанима - Северна Македонија, прокупачко позориште је наступило са представом "Да ли је то била шева", коју је режирала Тијана Петровић по тексту Ефраима Кишона. Поновљен је успех од прошле године и освојена је награда за неговање и истраживање у драмском аматеризму. Ансамбл из Прокупља je једини награђени ансамбл из иностранства а поред награде добио је одличне критике жирија за поменуту представу. - "Задовољни смо гостопримством, срдачношћу домаћина као и нашим наступом на фестивалу. Посебно нам се допала публика која је у правим моментима реаоговала током  представе.  Конкуренција је била велика и од 18 представа које су се нашле у програму, наша је једна од 8 награђених, што је велики успех" - нагласила је Тијана Петровић.

Позориште у паланци победник на смотри у Лебану

Представа „Позориште у паланци“ у извођењу Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ из Прокупља победник је Регионалне смотре аматерских позоришта одржане у Лебану. Представа коју је по тексту Радослава Дорића режирао Срђан Сиђа Живковић, осим прве награде у генаралном пласману, окитила се и првим наградама за главну мушку улогу ( Срђан Живковић за улогу глумца Гаврила Михајловића) и за најбољи костим док је Дејану Јовичићу за улогу Управитеља додељена специјална награда за глуму.

„Позориште у паланци“ проглашено је најбољом представом од укупно шест вечерњих представа из Врања, Блаца, Медвеђе, Лесковца, Димитровграда и Лебана.

Победом на Регионалној смотри аматерских позоришта са подручја Пиротског, Јабланичког, Пчињског, Нишавског и Топличког округа, Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ пласирало се на Републичку смотру аматерских позоришта која се одржава у Кули у другој половини јуна месеца.

Иначе, Аматерско позориште последњи пут је наступало у Кули 2006. године са представом „Свети Георгије убија аждаху“ када је су освојене прве награде за споредну улогу и најбољег младог глумца.

Позориште у паланци за прокупачку публику

Чланови Аматерског позоришта "Хранислав Драгутиновић" одиграће пред прокупачком публиком представу "Позориште у паланци". Са истом представом ће дан касније наступити на Међуопштинској смотри аматерских позоришта у Лебану.

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе