Вести

Позориште у паланци за прокупачку публику

Чланови Аматерског позоришта "Хранислав Драгутиновић" одиграће пред прокупачком публиком представу "Позориште у паланци". Са истом представом ће дан касније наступити на Међуопштинској смотри аматерских позоришта у Лебану.

Још један концерт АН "Венац"


Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије “Венац“ ,који је основан још 1964. године у Приштини као национални професионални фолклорни ансамбл наступио је поново у Прокупљу. Прокупачка публика је уживала у Венчевом целовечерњем програму „Земљом овом – Легенда о ВЕНЦУ“, и била понешена покретом и лепотом игара и песама са Косова и Метохије, на шта није крила своје велико одушевљење.

 

На концерту је као гост наступило и Културно уметничко друштво „Абрашевић“ из Прокупља. На репертоару Ансамбла има преко 35 кореографија, углавном са подручја Косова и Метохије, али и из јужне Србије, Скопске Црне Горе, а ту су и горанске, турске и ромске игре.Покровитељ концерта било је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Награђени најбољи на Ђурђевданском конкурсу 2019

У  Дому културе додељене су награде најбољим писцима, који су ове године учествовали на Ђурђевданском  књижевном конкурсу. Прву награду добила је студенткиња српског језика и књижевности Софија Милинковић из Младеновца за приче, друго место су поделиле песникиње Николина Ђорђевић и Невена Милосављевић, а треће је припало Тањи Живковић из Обреновца за циклус песама. У образложењу жирија, који је радио у саставу Љубиша Красић, Србијанка Станковић и Милица Миленковић се наводи да је Софија Милинковић првонаграђена, јер је опчинила свежином у реченици, добарим осећајем за ритмичност и ефективним завршетком приче. Она, према мишљењу жирија, поседује неоспоран таленат за детаљ и природну духовитост.

На овогодишњем Ђурђевданском конкурсу посебно је похваљена песникиња из Сурдулице Дијана Станковић, као и млада афористичарка, ученица Основне школе „9. октобар“ Тамара Ђорђевић из Прокупља. И ове године су ученици ОШ “Никодије Стојановић Татко” били најбројнији учесници из једне школе и из тог разлога су похваљени.Завршетак конкурса и доделу награда, својом музиком су оплеменили Милутин Милошевић, Теодора Станојевић и Мила Кузњецова.Радови аутора, који су се истакли на овогодишњем Ђурђевданском конкурсу, биће објављени у наредном часопису за књижевност, културу и друштвена питања „ТОК“.

На сајту

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе