Вести

Београд доживео Азбукијаду

Након Параћина и Крушевца и престоница је угледала Азбукијаду, Миливоја Шоп Крстића и то на престоном месту, а где другде до у Удружењу књижевника Србије - како и приличи. Овога пута као тројац, јер обично смо Азбукијаду предсатављали у четири гласа: Миливоје Крстић са оне стране Топлице, или Радана, како вам драго, а са ове Љубиша Красић, Драган Огњановић и Саша Миловановић. Упркос просветним обавезама Љубише Красића, због београдског домаћина Миљурка Вукадиновића, опет смо у четири топличка грла причали о Азбукијади.

Певало се и уз виолину Грујице Милојевића, слутите Топличанина, који равни Срем лечи виолином, ништа мање но медицином, наравно слушали смо „Чај горо“, јер и сам Раде Драинац, ју је волео и изводио, као и „Што ми је мерак пољар да будем“.

Никада као данас, на штокавском говорном подручју није било више великих књижевника, којима ни име не знамо, а истовремено ни горих који не силазе са екрана, па је Књижевно друштво „Раде Драинац“ са поносом као издавач Азбукијаде, понудило на увид свима, збирку афоризама за све узрасте, а то је најбооље учинити тамо где се две велике воде складно слију у једну, па смо и ми по тој прилици Азбукијаду поткрепили Чагољем, прошлогодишњом збирком песама Миливоја Крстића. А кад те види Београд, видео те је свет!

Књижевно вече КОП-а

ОТВОРЕНА ЈЕСЕЊА ИЗЛОЖБА СЛИКА

 

У клубу Дома културе отворена је редовна Јесења изложба слика која у годишњем програму ове установе заузима важно место. Овога пута своје радове представило је 9 уметника. У свечаном говору приликом отварања изложбе, љубитељима уметности обратио се Милан Илић Трша и том приликом нагласио да је изложба посвећена  академику Владимиру Величковићу. На отварању је приказан троминутни филм посвећен овом уметнику. Посебан део изложбе посвећен је и преминулом члану Удружења ликовних стваралаца Топлице Милутину Ристићу.

Посетиоци ове поставке наредних дана моћи ће да погледају остварења Филипа Костеског, Братислава Стајковића, Драгољуба Стојановића, Драгана Нишавића, Саше Болчине, Баја Зеленкапића, Драгана Поповића и Предрага Славковића.

На сајту

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе