Вести

Одржана прва трибина поводом 100 година прокупачког позоришта

Поводом стогодишњице прокупачког позоришта, одржана је трибина на којој су се глумци аматери подсетили својих почетака, улога и награда, када су на „даскама које живот значе“, стварали позориште у нашем граду.
 
Прокупачкој публици су о својој љубави према глуми говорили глумци који су остварили неизбрисив траг у културном животу, али и дали немерљив допринос томе, да се захваљујући њиховим представама и гостовањима широм наше земље, али и ван њених граница, чује за онда, малу варошицу Прокупље. У прокупачком позоришту, које сада носи име једног од значајних позоришних стваралаца, редитеља Хранислава Драгутиновића, поникла су многа важна и призната глумачка имена, а обележавање овог великог јубилеја, како су истакли, јесте једна велика обавеза, али и част за све некадашње и садашње глумце.

 

Опширније: Одржана прва трибина поводом 100 година прокупачког позоришта

Сретењски књижевни сусрети

Песничка манифестација „Сретењски сусрети“ једна је од важнијих манифестација која се у нашем граду, поводом Сретења, традиционално одржава сваке године. Ове године, манифестација је заказана за 13. фебруар, у 18 сати, у Дому културе и окупиће песнике из целе Србије. Оно што је још важније јесте да су они враћени тамо где припадају, својој матичној кући.

Тога дана, тридесетак песника из различитих крајева наше земље, угостиће књижевни ствараоци из Топлице. Сваки од њих казиваће по једну своју песму, а најбољи ће бити награђени Сретењском повељом и Сретењским одличјем. Лауреати ће добити по једну књигу и захвалницу, као и слику са Ликовне колоније „Ајдановац“. Ипак, како истичу у Дому културе, највећа награда за овогодишње добитнике Сретењске повеље и Сретењског одличја, биће објављивање њихове песме у часопису „Ток“.„Сретењски сусрети“ се ове године по пети пут одржавају у виду песничког маратона и по пети пут ће најбољи песници понети Сретењску повељу и Сретењско одличје. Ове награде су први пут додељене поводом десетогодишњице „Сретењских сусрета”, 2015. године.

Реприза "Шеве"

Реприза представе "Да ли је то била шева" прокупачког позоришта "Хранислав Драгутиновић" већ 6.фебруара 2019. у 19:30 часова.
Обезбедите своје улазнице на време. За ученике средњих школа улаз слободан уз обавезну резервацију! Добро дошли!

На сајту

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе