Вести

Стихови под отвореним небом

На платоу пред Домом културе Kњижевна омладина Прокупља је на другачији начин увежбавала читање стихова. KОП-а припрема две књижевне вечери. На Дан европског језика, а традиционално у оквиру Дана европске баштине , 26. 09. 2018. у 19 сати одржаће у Народном музеју Топлице књижевно вече " Kујем те у злато речи ". 1. октобра, у оквиру Дечје недеље представиће се на музичко - поетској вечери " Уплео се ветар у косе " на платоу пред Домом културе и 18 сати. 26. септембра KОП- а указује на значај вишејезичности, па ће се представити и стиховима других песника на страним језицима.

Дечја недеља

Традиција обележавања Дечије недеље у свету и код нас веома је дуга, а на иницијативу организације Пријатељи деце Србије, која је дугогодишњи актер ове манифестације, дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци. Дечија недеља се традиционално одржава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.

Захваљујући подршци и покровитељству Министарства рада и социјалне политике у реализацији активности Дечије недеље у протеклим годинама, уз подршку других владиних институција и организација цивилног друштва, активним укључивањем општинских организација Пријатеља деце, школа и других институција, као и локалних власти широм Србије, Дечија недеља видљиво, препознатљиво и усмерено на актуелна питања, промовише потребу интегрисаног и савременог националног система за промоцију и заштиту дечијих права. На тај начин подстиче се стварање услова за даље унапређивање положаја деце у друштву, као и пружање подршке у финансијском, социјалном, здравственом, културном и образовном смислу на приближавању том циљу.

Програм активности Дечије недеље чини низ акција на републичком и локалном нивоу широм Србије, уз пуну партиципацију деце и младих. Заједничку одговорност представља задатак, који програм активности Дечије недеље посебно промовише, а то је да се обезбеди квалитетно образовање и могућност остваривања права деци из осетљивих група (мањинских, деци са села, ромској деци и деци са сметњама у развоју), поштујући релевантна међународна и национална документа и позитивне прописе.

Конкурс

            Дом културе „ Радивој Увалић Бата “ у Прокупљу

                                             Расписује

                               Књижевни конкурс поводом

 ОБЕЛЕЖАВАЊА СТОГОДИШЊИЦЕ ОСЛОБОЂЕЊА ПРОКУПЉА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Теме :

1.    „ Народ хоће, а истина смије душманина на нос да побије. “

2.    Падали смо бучно, устајали још бучније

3.    Мукотрпност и истрајност човека у ослобађању Прокупља током Првог светског рата

4.    Од прадеде живи реч како Србин побеђује

5.    Улица Генерала Транијеа, где станује сећање на борбена срца

Пропозиције конкурса :

·       Потребно је написати песму или причу

·       Радове слати до 1. октобра 2018. године на адресу Дома културе - Дом културе „ Радивој Увалић Бата “, Косте Војиновића 1, 18400 Прокупље или на mail адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком – ЗА КЊИЖЕВНИ КОНКУРС

·       Радове могу послати сви ученици основних и средњих школа

·       Навести име, презиме, контакт телефон, године и разред и назив школе коју ученик похађа

На сајту

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе