Вести

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПАРАЛЕЛНА ИСТОРИЈА ТЕАТРА

Промоција књиге Милана Мађарева „Паралелна историја театра“ одржана је у Клубу Дома културе у Прокупљу. О књизи је говорио аутор овог занимљивог штива уз активно учешће публике већином поклоника позоришне уметности.

Књига Милана Мађарева посматра театар кроз призму аматеризма, не у смислу естетске вредности већ у смислу социо-економског статуса извођача као и кроз призму алтернативног виђења позоришног спектакла. У том смислу он наводи најкласичније примере са простора бивше Југославије. Као и у својим ранијим радовима Мађарев истражује сценску енергију али и предуслове за развој спонтаности глумаца.

Милан Мађарев је наш театролог, драматург, водитељ психо драме, позоришни и радио редитељ и преводилац са словеначког.

Топлички књижевни хаџ

Петорица ентузујаста и поштоваоца дела Рада Драинца направили су још један мали подвиг и возили своје двоточкаше од Дома културе до Трбуња и родне куће Драинца у бициклистичком каравану „Од дома до куће“. Повод је 120 година рођења овог нашег песника и земљака.Јутарња грмљавина и летња киша нису их спречили да одвозе своју планирану маршуту.Ове године су у каравану учествовали: Небојша Савић , Алекса Мушикић и Саша Миловановић из Прокупља,Далибор Kрстић из Ниша и Славко Здравковић из Трбуња. Да би програм у Трбуњу био потпун потрудили су се наши песници : Миливоје Kрстић,Драган Огњановић,Саша Миловановић и ученице блачке гимназије Наталија Павличевић и Марија Јевтовић.

Котрљали су и казивали: Искусни Небојша Савић, шеснаестогодишњи Алекса Мушикић, Трбуњац Славко Здравковић, Нишлија Далибор Дача Крстић. А стихове и речи драинчеве и своје донели су Наталија Павличевић и Марија Јевтовић блачке гимназијалке,староковни Миливоје Крстић, а архипредстављање „Прекобројних годова“ имао је Драган Огњановић, заокружио Саша Миловановић. 

Нове биоскопске пројекције

У среду, 7. августа на биоскопском репертоару Дома културе наћи ће се два филмска хита и то Дизнијев "Краљ лавова" и хоро филм "Анабел 3". Улазнице за филмове могу се купити у Дому културе по цени од 250 динара. Краљ лавова приказаће се у два термина и то од 16:30 и 18:45 док ће Анабел 3 бити приказан у термину од 21:00.

Дизнијев „KРАЉ ЛАВОВА“ у режији Џона Фавроа одвешће нас у афричке саване, где је рођен будући краљ. Симба обожава свог оца, краља Муфасу и срчано прихвата своју краљевску судбину. Али, не радују се сви у краљевству рођењу новог младунчета. Скар, Муфасин брат и до тог тренутка наследник престола, има друге планове. Борба за краљевство обележена је издајом, трагедијом и драмом која ће се завршити Симбиним изгнанством. Уз помоћ нових, необичних и занимљивих пријатеља, Симба ће морати да пронађе начин да одрасте и врати оно што му по рођењу припада.

Демонолози Ед и Лорејн одлучни су да сачувају Анабел од уништења те је сместе у закључану собу у својој кући. Њихов план је заштитити је стављајући је на „сигурно” иза стакла уз свештенички благослов. Ипак, несрећна ноћ почиње када Анабел пробуди зле духове у просторији и заједно уоче нову мету – Воренову десетогодишњу ћерку Џуди и њене пријатеље.

На сајту

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе