Вести

Вече незаборавних мелодија из домаћих филмова и серија

У сали дома културе одржаће се концерт незаборавних мелодија из домаћих филмова и серија са почетком у 20:00 часова. Цена улазница је 250 динара. Позивамо све љубитење добре музике да вечерас буду са нама!

Почела Ивањданска ликовна колонија

Ивањданска ликовна колонија, која се ове године традиционално одржава 17. пут и трајаће до четвртка 7. јула ове године. И ове године је подржана од стране Министарства културе и информисања и локалне самоуправе. Сликари, који су се окупили у Дому културе где ће стварати су Саша Болчина, Љубомир Цекић, Бата Стојковић, Милена Аранђеловић, Филип Kостески, Драган Поповић и Милан Илић.

Учесници ове колоније ће као и сваки пут до сада сликати на слободу тему, јер кад се уметници не обавезују да стварају на задате теме, како је рекао један од организатора и учесник колоније, тек тада слика буде права и из душе.

-Свако осликано платно наших сликара, учесника ове колоније је прича која овде почне, а заврши се у оку посетилаца. Они је доживе различито, али у њима углавном преовладају лепе емоције. Њих понекад изазове целокупно дело, а понекад само неки детаљ. Kад кад само игра боја успе да загреје душу и срце посматрача, истакао је у име организатора, али и један од учесника Ивањданске ликовне колоније Милан Илић Трша.

Млади глумци прокупачког позоришта одушевили Кулу

Млади глумци аматерског позоришта “Хранислав Драгутиновић” у Прокупљу, успешно су представили свој град, наступајући са представом “Пола-пола” (текст: Милена Богавац, режија: Тијана Петровић) на Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије у Kули. Без обзира на године и мањак искуства, својим глумачким умећем и надахнутом игром, ови талентовани глумци и најстарији полазници школе глуме Дома културе, задобили су комплименте и аплаузе жирија и публике. Међу сложном позоришном екипом, посебну пажњу је привукла глумица Луција Лакићевић, која је на овом престижном такмичењу добила похвалу за глумачко остварење за улогу Тање у поменутој представи. Kако није мали подухват пласирати се на Републички фестивал у Kули, за ове глумце, њихову редитељку Тијану Петровић и ментора Данијелу Стевић, па и за читаво позориште Дома културе, ово је изузетан успех. - Поносни смо што асамбл нашег позоришта сада чине и млади, који, како време пролази постају све бољи глумци и још важније све бољи људи и дивни сарадници. - рекла је Тијана Петровић, редитељка представе и директорка Дома културе.

Наравно, ово није једино достигнуће које су младе наде прокупачког позоришта са представом “Пола-пола” успеле да остваре. Наиме, на 41. Међуокружној смотри аматерских позоришта у Лебану, понели су многобројне награде - награду за најбољу режију, добила је Тијана Петровић, специјалну глумачку награду освојила је Луција Лакићевић, док је награда за најбољу споредну улогу припала Милици Ристић. Подсећамо, представа “Пола-пола” изведена је у оквиру кампање “16 дана активизма против насиља над женама” и подржана од стране Министарства културе.

На сајту

Ко је на мрежи: 15 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе