Вести

Почео "ФЕДЕС 2018."

У Музичкој школи Корнелије Станковић, суорганизатору Фестивала дечјег стваралаштва "ФЕДЕС 2018.", одржана су такмичења инструменталиста и соло певача, док је у сали Дома културе одржана Дечја песма. Ученицима ОШ "9. октобар" представили су се такмичари солисти певачи који су отпевали 14 ауторских композиција, које су ђаци могли да оцене заокруживањем композиције на гласачком листићу. 

 1.      Овде расте осмех – Маша Димитријевић

$    2.      Кад те сретнем Вецо – Катарина Ристић

$     3.      Цурице из улице – Филип Станковић

$     4.      Ђак првак – Никола Костић

$     5.      Лопта – Ива Вучковић

$     6.      Кад порастем – Уна Богдановић

$     7.      Тамо где је љубав – Андреа Илић

$     8.      Коко да – Андреј Јоцић и Лазар Орбовић

$     9.      Како се Земљи не заврти – Андријана Јовановић

$     10.  Џумба, џумба – Дарија Цветковић

$     11.  Љубавна песма – Андрија Станковић

$     12.  У нотама пише – Миона Булатовић

$     13.  Успаванка за лутку – Мина Ђокић

$     14.  Јави се – Наталија Недељковић

Резултати такмичења у Музичкој школи

Премијера представе "Да ли је то била шева"

У сали Дома културе у четвртак 25.10.2018. године одржаће се премијера позоришне представе "Да ли је то била шева" коју је режирала Тијана Петровић по тексту Ефраима Кишона. Урнебесна комедија у којој играју Ивица Илић (Ромео), Тијана Петровић (Јулија), Предраг Славковић (Шекспир), Дејан Јовичић (Лоренцо), Анастасија Цвијановић (Лукреција), Златица Јовичичић (Матрона) и Јелена Лукић (суфлер) обећава занимљиво вече у позоришту. Улазнице се могу резервисати путем телефона 027/324370. Добро дошли!

Нова књига Зорице Перовић Прентић

Поштоваоци стваралаштва прокупачке песникиње Зорице Перовић Прентић нису дуго чекали њену нову књигу. Она је љубитеље писане речи обрадовала прозним делом, које је представила клубу у Дому културе. Реч је о књизи прича „Нове карте за стара путовања“. Песникиња је објаснила да је најновију књигу прича поделила у три циклуса, а то су „кад се време не мери“, кад време ћути“ и „кад време почне да се мери“.

-Ја сам много путовала, и кроз редове у мојим књигама пишем о емоцијама које сам доживела и људима које сам срела. Нека познанства и нека путовања не могу да буду завршена. Писањем и каснијим читањем, она се настављају кроз објављене редове, а уколико желим да их завршим-ја и завршим. Чешће се дешава да желим још једну карту, како бих поново пропутовала и боравила на местима са којих памтим лепе ствари, рекла је ауторка Зорица Перовић Прентић.

Рецензент књиге ове ауторке, прокупачки песник Љубиша Kрасић, представио је ово њено дело као приче које прожима снажна импресија простором и људима, при првом сусретању, али и размишљање да током поновних сусретања опчињеност градом, улицом, посластицом, бледи. -Тада, кроз јасне рефлексије, у први план избија човек и једино је он другачији у тој европској или светској истости. Једино је другачија музика, игра, уметност и љубав, која се њоме обавија, рекао је Kрасић. Њене приче нам казују да може да се јако заволи неко усред Дубровника, Марсеља, Марока. Да се поезија истом жељом рецитује и у далеком француском сеоцету и у архаичном Сарајеву.

Ово књижевно вече било је обојено музиком, коју је на песму ове ауторке, компоновао прокупачки гимназијалац и песник Милутин Милошевић.

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе