Вести

Представљен 65. број часописа ТОК

У клубу прокупачког Дома културе, 29. јануара 2024. године, представљен је 65. број часописа ТОК, који финансира Министарство културе и информисања Републике Србије. О часопису су говорили главни и одговорни уредник Саша Миловановић, уредник у одељку за есеје и критику Драган Огњановић, Дејан Дабић, нови члан уредништва часописа ТОК задужен за друштвена питања и Љубиша Красић, уредник поезије.

У новом броју часописа објављен је добитник прошлогодишње Драинчеве награде Славомир Гвозденовић, од чијих стихова је било тешко издвојити само неке, као најбоље. Такође су објављени и песници Драинчевих сусрета Енес Халиловић, Петар Матовић, а у одељку „Поезија“ Јелена Протић Петронијевић, Небојша Лапчевић, Русомир Д. Арсић, Игор Д. Марковић и Дубравка Ранђеловић. Када је у питању поезија, објављени су и стихови топличких песника Љубише Красића, који је у протеклој години објавио нову збирку поезије као и стихови Александра Стојановића, а у рубрици „Овде је небо моје“. Када су у питању млађи ствараоци, у часопису су заступљени и песници Књижевне омладине Прокупља Милена Перић, Мирјана Ранђеловић, Маша Спасић и Павле Ивић. Милица Обрадовић представила је у овом броју часописа, збирку песама Зорице Перовић Прентић, а приказе и тумачења пружили су нам и Предраг М. Јашовић и Дејан Склизовић. У форми есеја су „Снови у свету фамилијарног несвесног“, аутора Ивана Настовића. „Живот вредан сећања“ дала нам је Марина Цветановић, о „Креатору Суперменовог филмског лета“ говорио нам је Дејан Дабић у „Топличкој седмој траци“, а о историји Радољуб Јотић и Милица Миленковић. Преводе су нам приредили Александар Чотрић, Предраг М. Јашовић и Игор Ивановић. Богат садржај часописа ТОК, окупио је велики број аутора, читалаца и љубитеља књижевне публикације.

Представљена збирка песама Љубише Красића у Параћину

У лепом амбијенту песничког сокачета „Сокак“, у Параћину, 29. децембра 2023. године, Књижевни клуб „Мирко Бањевић“ организовао је новогодишње дружење. Угостио је топличке песнике Сашу Миловановића и Љубишу Красића. Представљена је збирка песама Љубише Красића „Далека храстова шума“, а о књизи су говорили Саша Миловановић и проф. Др Предраг М. Јашовић. Присутни песници говорили су одабрану ауторску поезију.

Дугогодишња сарадња два Књижевна клуба се наставља и у даљем периоду.

РАСПЕВАНА УЛИЦА

Већ традиционално новогодишње дружење „Распевана улица“, у организацији Дома културе, одржано је у петак, 29. децембра у 12 часова на платоу Дома културе.
Пре почетка програма, Деда Мраз и његова помоћница, као и учесници из Књижевне омладине Прокупља, обишли су главну улицу Прокупља, позивајући децу и родитеље на новогодишње дружење. На овом дружењу, децу Прокупља дочекао је Деда Мраз са својом помоћницом, хор Музичке школе "Корнелије Станковић" и чланови Књижевне омладине Прокупља, уз песму и стихове. Они су свима пожелели срећну Нову годину и децу даривали слаткишима. Као и претходних година, организатори програма су Ивана Ђурковић и Срђан Бактијаревић из Дома културе. Јединствени новогодишњи програм на отвореном, окупио је велики број деце и ове године.

На сајту

Ко је на мрежи: 32 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе