Вести

"Шева" најбоља представа на фестивалу у Бугарској

На управо завршеном Балканском фестивалу камерних позоришних форми у Софији Аматерско позориште "Хранислав Драгутиновић" наступило је са представом "Да ли је то била шева" и освојило је две престижне награде. Поменуту представу режирала је Тијана Петровић по тексту Ефраима Кишона у којој играју Ивица Илић, Златица Јовичић, Дејан Јовичић Шуца, Анастасија Цвијановић, Тијана Петровић, Јелена Лукић и Предраг Славковић. Сценографију је урадио Милан Илић Трша а костиме Златица Јовичић. За шминку је задужена Данијела Стевић.По оцени жирија представа "Да ли је то била шева" проглашена је за најбољу представу фестивала докје Предраг Славковић освојио награду за најбољу споредну мушку улогу на фестивалу(Шекспир).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Конкурс

Књижевно друштво „Раде Драинац“
И
КОП
Расписују

XIX Ђурђевдански књижевни конкурс

За циклус песама
Пет прича
Двадесет афоризама

Право учешћа имају људи до навршених 30 година
Радове слати на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Радове писати (Times New Roman 14) и потписати ћирилицом, пуним именом и презименом, навести: године, адресу и број телефона,
Рок слања радова, 26. април,

Прва три рада биће награђена!

Прва награда је летовање на плавом Јадрану!

Свечана академија

Поводом стогодишњице позоришног живота у Прокупљу Дом културе „Радивој Увалић Бата“ организовао је свечану академију посвећену овом значајном јубилеју. Поздравним говорима директора Дома културе Тијане Петровић, и заменика градоначелника Прокупља Мирољуба Пауновића,  отпочело је сећање на позоришни живот града. Прокупачки глумци свих генерација, костимирани као у представама у којима су некад играли подсетили су својим монолозима на лепоту глумачког позива, туробност и сјај глумачког живота и вечиту љубав према „даскама које живот значе“.

 

 

 

 

 

   

  Многобројна публика у сали Дома културе имала је прилику да сазна о представи „Ђидо“, првој представи изведеној у Прокупљу пре тачно сто година у кафани Рапоња, да сазна о многобројним позоришним трупама између два светска рата које су изводиле представе, о постојању професионалног позоришта до 1956. године и о снази и љубави аматера према позоришту у годинама које су иза нас.

Подсетили су се свих глумаца који су оставили траг у прокупачком али и српском и југословенском театру а специјалан гост академије била је „прва дама Скадарлије“, глумица Љиљана Јакшић, рођена прокупчанка. Рецитујући стихове скадарлијских боема и певајући староградске песме долила је још једну кап сете приказала све чари позоришне уметности.

На сајту

Ко је на мрежи: 17 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе