Вести

„Сан о вароши“

У сали Дому културе, љубитеље уметничког стваралаштва, кроз музику, песму и игру, забављали су музичари, солисти и фолкористи, тако што су их провели кроз неко раније, лепше време, приредивши им музичко-поетски догађај под називом „Сан о вароши“.
-Избор текстова драмских одломака, поезије и песама садржи САН и ВАРОШ, сваки сан о вароши се зачиње на селу, па је вече оплемењено етно звуком. Направили смо омаж неким познатим Прокупчанима, а вече одише југоносталгијом и отуда песме из Македоније и БиХ. Посебна захвалност припада Бобану Kостићу и Дому културе, као и Дому ученика, истакао је креатор овог програма Зоран Цветковић.

-Ово вече је било посебно, јер су нас учесници, кроз атмосферу, коју су направили на сцени, одвели у незаборавне музичке тренутке. „Сан о вароши“, није било само вече забаве, већ најдубљих емоција и носталгије за неким прошлим временима, истакли су Прокупчани, који су редовни посетиоци оваквих догађаја.
Организатор овог јединственог споја глуме, поезије, игре и музике, на тему старих времена, био је прокупачки Дом културе, а у програму су учествовали бројни извођачи, међу којима Анђела Ранђеловић, Дејан Јовичић, Даница Бејатовић, Зарија Отовић, ветеранска постава KУД „Абрашевић“, Марија Симић и други.

Представљен 65. број часописа ТОК

У клубу прокупачког Дома културе, 29. јануара 2024. године, представљен је 65. број часописа ТОК, који финансира Министарство културе и информисања Републике Србије. О часопису су говорили главни и одговорни уредник Саша Миловановић, уредник у одељку за есеје и критику Драган Огњановић, Дејан Дабић, нови члан уредништва часописа ТОК задужен за друштвена питања и Љубиша Красић, уредник поезије.

У новом броју часописа објављен је добитник прошлогодишње Драинчеве награде Славомир Гвозденовић, од чијих стихова је било тешко издвојити само неке, као најбоље. Такође су објављени и песници Драинчевих сусрета Енес Халиловић, Петар Матовић, а у одељку „Поезија“ Јелена Протић Петронијевић, Небојша Лапчевић, Русомир Д. Арсић, Игор Д. Марковић и Дубравка Ранђеловић. Када је у питању поезија, објављени су и стихови топличких песника Љубише Красића, који је у протеклој години објавио нову збирку поезије као и стихови Александра Стојановића, а у рубрици „Овде је небо моје“. Када су у питању млађи ствараоци, у часопису су заступљени и песници Књижевне омладине Прокупља Милена Перић, Мирјана Ранђеловић, Маша Спасић и Павле Ивић. Милица Обрадовић представила је у овом броју часописа, збирку песама Зорице Перовић Прентић, а приказе и тумачења пружили су нам и Предраг М. Јашовић и Дејан Склизовић. У форми есеја су „Снови у свету фамилијарног несвесног“, аутора Ивана Настовића. „Живот вредан сећања“ дала нам је Марина Цветановић, о „Креатору Суперменовог филмског лета“ говорио нам је Дејан Дабић у „Топличкој седмој траци“, а о историји Радољуб Јотић и Милица Миленковић. Преводе су нам приредили Александар Чотрић, Предраг М. Јашовић и Игор Ивановић. Богат садржај часописа ТОК, окупио је велики број аутора, читалаца и љубитеља књижевне публикације.

Представљена збирка песама Љубише Красића у Параћину

У лепом амбијенту песничког сокачета „Сокак“, у Параћину, 29. децембра 2023. године, Књижевни клуб „Мирко Бањевић“ организовао је новогодишње дружење. Угостио је топличке песнике Сашу Миловановића и Љубишу Красића. Представљена је збирка песама Љубише Красића „Далека храстова шума“, а о књизи су говорили Саша Миловановић и проф. Др Предраг М. Јашовић. Присутни песници говорили су одабрану ауторску поезију.

Дугогодишња сарадња два Књижевна клуба се наставља и у даљем периоду.

На сајту

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе