Вести

Четири награде за представу "Кад се вештица заљуби" у Трстенику

Одлуке жирија:

Опширније: Четири награде за представу "Кад се вештица заљуби" у Трстенику

Одржан концерт ветерана "Абрашевића"

 

Сплетом староградских игара, ветерани Kултурно уметничког друштва „Абрашевић“, отворили су синоћни концерт у Дому културе, на коме су учествовали и бројни вокални солисти. Они су пред прокупачким љубитељима песме и игре, извели само неке од најпознатијих народних песама и игара. На концерту „Ветерани граду“, најстарији чланови овог играчког друштва, публици су поклонили сплет игара из Лесковца, Бранковине и „Kосовске краљице“. У певачком делу овог концерта наступили су Милисав Павловић Пећанац, Славиша Столић, Драган Цекић, Славица Милановић и Нада Радовановић. Они су се представили песмама „Што се боре мисли моје“, „Не силази са чардака“, „Београдски мали пијац“, „Сејдефу мајка буђаше“, „Ја прошетах шефтели сокаком“, „Мила мајко шаљи ме на воду“, „На те мислим“, „Суза закључана“, „Хвалила се лепе Маре мајка“ и „Ноћ је тиха“. Програм је био састављен од музике која се генерацијама и певала и играла.

-Управо неговање наше народне традиције, фолклора, обичаја, народне ношње и песме, био је задатак и вечерашњих учесника. Под окриљем „Абрашевића“ они своје слободно време поклањају управо овом задатку, рекли су у Дому културе, под чијим окриљем годинама уназад раде и стварају чланови овог друштва. Сплетом староградских игара, ветерани Kултурно уметничког друштва „Абрашевић“, отворили су синоћни концерт у Дому културе, на коме су учествовали и бројни вокални солисти. Они су пред прокупачким љубитељима песме и игре, извели само неке од најпознатијих народних песама и игара. На концерту „Ветерани граду“, најстарији чланови овог играчког друштва, публици су поклонили сплет игара из Лесковца, Бранковине и „Kосовске краљице“.

У певачком делу овог концерта наступили су Милисав Павловић Пећанац, Славиша Столић, Драган Цекић, Славица Милановић и Нада Радовановић. Они су се представили песмама „Што се боре мисли моје“, „Не силази са чардака“, „Београдски мали пијац“, „Сејдефу мајка буђаше“, „Ја прошетах шефтели сокаком“, „Мила мајко шаљи ме на воду“, „На те мислим“, „Суза закључана“, „Хвалила се лепе Маре мајка“ и „Ноћ је тиха“. Програм је био састављен од музике која се генерацијама и певала и играла. -Управо неговање наше народне традиције, фолклора, обичаја, народне ношње и песме, био је задатак и вечерашњих учесника. Под окриљем „Абрашевића“ они своје слободно време поклањају управо овом задатку, рекли су у Дому културе, под чијим окриљем годинама уназад раде и стварају чланови овог друштва.

Музичко - поетска драма "Јесен има браон очи"

Музичко - поетска драма "Јесен има браон очи" одиграна је на сцени Дома културе 10. новембра.
Најмлађи чланови Kњижевне омладине Прокупља, њих једанаесторо, сусрели су се први пут са стихованом драмом. Драму у стиху писали су сами у складу са јесењим бојама и свим чарима које јесен носи.

На сајту

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе