Вести

Предпремијера "Лепотице и зверке"

Поводом манифестације „Дечија недеља“, полазници Школе глуме, која ради при Дому културе, даривали су представу „Лепотица и зверка“ ученицима прокупачких основних школа.
-Била је ово претпремијера, коју смо поклонили нашим најмлађим суграђанима поводом овогодишње „Дечије недеље“. Они су уживали, то се могло видети, и готово да су били глумци, али они, који су овацијама и понеком репликом, учествовали из публике. Ова представа је урађена по мотивима бајке „Лепотица и звер“ Шарла Пероа, али је адаптацију урадио наш драмски писац и писац за децу из Трстеника Милош Милошевић Шика. То је прича о магији вечне љубави и тријумфа унутрашње над спољашњом лепотом, рекла је Данијела Стевић, која је заједно са Тијаном Петровић режирала представу.
Актери ове представе били су Софија Ђорђевић у улози „Лепотице“, Никола Јеремић је играо „Звер“, „Грофа“ Милан Младеновић, „Дворску луду“ Лука Милић, а сестре „Љутку и Злоћку“, Ива Томић и Андреа Цакић. Дечија позоришна сцена Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ постоји од 2013. године. Глумци дечије сцене прошли су Школу глуме Дома културе „Радивој Увалић Бата“ и она сада броји 46 полазника.

-Са децом марљиво и вредно ради глумица Тијана Петровић, која им преноси све оно што је и она научила на Факултету драмских уметности. Ја јој помажем и уживам сваки пут у том раду са децом, која су веома талентована. Ипак, у Школи остану најупорнији и они, за које проценимо да могу да напредују и да су надарени за глуму, истакла је сценски маскер Данијела Стевић и нагласила да су глумци ове Школе глуме досад одиграли „Успавану Штрецилију“, „Бенг бенг“, „Мама, шта ако шпагете оживе“, „Пази шта желиш“, и „Чија је оно баба“.
Премијеру представе „Лепотица и зверка“ прокупачког позоришта, љубитељи глуме моћи ће да погледају до краја октобра, а о тачном термину ће бити обавештени.

Одржано вече младих књижевних талената

У Дому културе "Радивој Увалић Бата" синоћ је, у оквиру Дечје недеље, одржано вече младих књижевних талената под називом "Тренутак, рецимо поезије". Учесници програма су предшколци и основци, млади ствараоци и рецитатори. Вече је отворено песмом Иване Ђурковић под називом " Да дете свако- право ужива лако" што је слоган овогодишње Дечје недеље. Стихове је говорила Наталија Илић. Вече је улепшано двема песмама музичке школе " Kорнелије Станковић " које су извеле Неда Милосављевић и Нађа Стојиљковић.

Програм Дечје недеље

7. октобар: Поздрав првацима: гостовање дечјих песника из неколико
градова Србије и честитке првацима свих основних школа из Прокупља
11.оо Сала Дома културе („9.октобар“ и „Мирко“)
12.00 Сала Дома културе („Ћићко“ и „Татко“)
8. октобар: Вече младих књижевних талената из Прокупља у 18.oo Сала Дома културе
8. октобар Вече малих талената Прокупља
19.оо Сала Дома културе
10. октобар: Извођење представе за децу `Лепотица и зверка`
12.00 Сала Дома културе

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе