Вести

Гостовање песника у ОШ "9. октобар"

Песници Саша Миловановић и Ивана Ђурковић, гостовали су 6. децембра 2023. године у Основној школи "9. октобар" у Прокупљу и представили своје стихове старијим основцима. Кроз разговор и тумачење стихова упосленика Дома културе који воде Књижевно друштво "Раде Драинац" и Књижевну омладину Прокупља, дружење је добило новину у приказивању књижевних дела топличких песника. Ученици су активно учествовали у тумачењу дела, па су и сами пожелели да читају своју поезију. Уверили смо се да деца воле поезију кроз жељу и позив да песници што пре дођу поново у њихову школу. 

Представљена књига „Тајна блага Романових“ Милице Миленковић у Прокупљу

Милица Миленковић, књижевница из Сврљига, 8. децембра 2023. године, представила је своје ново књижевно остварење „Тајна блага Романових“, које на јединствен начин представља историју њеног родног града Сврљига. Позната књижевница, сарадница нашег Књижевног друштва „Раде Драинац“ још једном је одушевила љубитеље писане речи, а њено књижевно дело представили су Србијанка Станковић и Саша Миловановић, кроз причу и читања одређених делова књиге, где је речена суштина „Тајних блага Романових“.

Музичка и фолклорна секција Дома културе одржала два Концерта вредна пажње

 

Крај протекле године обележила су два Концерта музичке и фолклорне секције Дома културе. Уз оркестар Дома културе, топличке певаче и њихове раскошне гласове, уз глумце прокупачког позоришта и поетични сценарио Иване Ђурковић, 5. децембра 2023. године, реализован је „Кафански штимунг“, по идеји Бобана Костића, музичког уредника Дома културе. Текстове су говорили глумци Дејан Јовичић, Ивица Илић и Милица Спасић, а када су у питању певачи, представили су се Славиша Столић, Нада Радовановић, Небојша Даниловић Бенкс, Марија Симић,Љубомир Костић, Милена Ђорђевић, Зарија Отовић, Иван Стојановић и Бојан Јанчић. Новогодишњи концерт Културно – уметничког друштва „Абрашевић“ , 15. децембра 2023. године, окупио је све старосне групе играча који су се представили разноврсним играма из Србије, а
друштво су играчима правили и певачи из Топлице који негују традицију нашег народа и чувају је од заборава. Представили су се певачи Зарија Отовић, Милена Костић, Марија Симић и Славиша Столић.

На сајту

Ко је на мрежи: 52 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе