Вести

РАСПЕВАНА УЛИЦА

Већ традиционално новогодишње дружење „Распевана улица“, у организацији Дома културе, одржано је у петак, 29. децембра у 12 часова на платоу Дома културе.
Пре почетка програма, Деда Мраз и његова помоћница, као и учесници из Књижевне омладине Прокупља, обишли су главну улицу Прокупља, позивајући децу и родитеље на новогодишње дружење. На овом дружењу, децу Прокупља дочекао је Деда Мраз са својом помоћницом, хор Музичке школе "Корнелије Станковић" и чланови Књижевне омладине Прокупља, уз песму и стихове. Они су свима пожелели срећну Нову годину и децу даривали слаткишима. Као и претходних година, организатори програма су Ивана Ђурковић и Срђан Бактијаревић из Дома културе. Јединствени новогодишњи програм на отвореном, окупио је велики број деце и ове године.

Празнична честитка

Одиграна премијера "Аризана"

У препуној сали Дома културе одиграна је премијерно позоришна представа "Аризани" у режији Срђана Сиђе Живковића а по тексту Ивана Ивановића. Култни роман из осамдесетих година прошлог века, је прича о српским поделама. поделама национа на партизане и дражићевце, подела између браће око имања али најстрашнију нит роману и драматизацији даје виђење пропасти српског села. Сарадња са глумцима из више градова у припреми представе је пројекат који је суфинансирало Министарство културе и локална самоуправа. Добра драматизација, изговор на локалним дијалектима био је добар рецепт за представу кују је публика наградила аплаузима. Санду Аризана играо је Драгослав Гиле Бранковић,Тозу Јумба Миленковић,Мајка Вуку Јасмина Пршић,Живану Марија Окичић,зетове Грују и Рада, Немања Здравковић и Александар Младеновић,поп Рашу Бранислав Страхињић,Верку Ивана Ђурковић,Расима циганина Срђан Бактијаревић, четнике,партизане и сељаке Војкан Окичић,Влада Митровић,Софија Ђорђевић,Татјана Арсенијевић,Марјана циганина Драгутин Ђорђрвић, Милосавку Злата Јовичић, кожног капутлију Предраг Славковић....

 

На сајту

Ко је на мрежи: 2 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе