Вести

Сумњиво лице победило у Лебану

Аматерско позориште ”Хранислав Драгутиновић” из Прокупља победник је 42. Међуокружне смотре аматерских позоришта у Лебану. Прокупачки глумци победили су са представом ”Сумњиво лице” Бранислава Нушића, у режији Милана Илића Трше.


Поред награде за најбољу представу, Милан Илић Трша награђен је занајбољу режију, а Небојша Миленковић Јумба за најбољу мушку улогу на фестивалу.Награду глумац и глумица вечери понели су Луција Лакићевић и Небојша Миленковић Јумба.

Позориште ”Хранислав Драгутиновић” представљаће југоисточну Србију на републичкој смотри у Kули средином јуна.

Сусрет генерација КУД "Абрашевић"

У препуној сали Дома културе у Прокупљу и на велико задовољство Прокупчана синоћ је одржан јединствени концерт Kултурно уметничког друштва „Абрашевић“ под називом „Сусрети генерација“.
Уз велику пажњу суграђана, који су за овај концерт тражили карту више и за које је сала Дома културе у Прокупљу била сувише мала, у прелепом амбијенту свечане дворане једног од најлепших прокупачких здања, наступили су фолклористи и певачи народних песама KУД „Абрашевић“ свих генарација.
-Традиционално за све наше наступе влада велико интересовање грађана али за синоћни концерт и што се тиче наступа и квалитета оног што је приказано, а и великог интересовања грађана, могу да кажем да је један од најбољих до сада, казао је кореограф и вођа фолклорног ансамбла „Абрашевић“ Горан Динић.
Он је подвукао да је концерт који је окупио играче и певаче свих генерација под називом „Сусрети генерације“ у Прокупљу одржан по други пут заредом.Публици су се представили фолклорни извођачи пет генерација у шест фолклорних постава, почев од најмлађег узраста фолклориста од пет до најстаријих од 55 и више година.

Уз пратњу оркестра Дома културе под управом Бобана Kостића, на концерту који је трајао готово два сата, присутне су забављали фолклористи у народним ношњама и народним колима из целе Србије, сатканих у девет сплетова игара.
Праћени громогласним аплаузима и овацијама пред препуном салом поред фолклориста наступило је и више извођача свих узраста са 14 изворних народних и традиционалних песама из целе Србије.
Фолклорни ансамбл KУД „Абрашевић” негује традицију дужу од сто година. Наиме прокупачки фолклористи су 2021. године обележили стогодишњицу постојања.

Старији и млађи чланови Фолклорног друштва „Абрашевић“, синоћ су се на радост Прокупчана, још једном окупили и показали колико су успешни и како раде на очувању националног идентитета, а све у циљу уздизања националног бића и обнове националне свести српског народа.

Отворена пролећна изложба радова

У клубу Дома културе отворена је Пролећна изложба слика у организацији Ликовне секције Дома културе. На заједничкој изложби приказано је тридесетак радова чланова Удружења ликовних уметника Топлице. Изожбу је отворио руководилац Ликовне секције Дома културе, Милан Илић Трша, који је поздравио све љубитеље ликовне уметности као и ствараоце који већ годинама излажу своје радове под кровом Дома културе.

На сајту

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе