Вести

Музичка и фолклорна секција Дома културе одржала два Концерта вредна пажње

 

Крај протекле године обележила су два Концерта музичке и фолклорне секције Дома културе. Уз оркестар Дома културе, топличке певаче и њихове раскошне гласове, уз глумце прокупачког позоришта и поетични сценарио Иване Ђурковић, 5. децембра 2023. године, реализован је „Кафански штимунг“, по идеји Бобана Костића, музичког уредника Дома културе. Текстове су говорили глумци Дејан Јовичић, Ивица Илић и Милица Спасић, а када су у питању певачи, представили су се Славиша Столић, Нада Радовановић, Небојша Даниловић Бенкс, Марија Симић,Љубомир Костић, Милена Ђорђевић, Зарија Отовић, Иван Стојановић и Бојан Јанчић. Новогодишњи концерт Културно – уметничког друштва „Абрашевић“ , 15. децембра 2023. године, окупио је све старосне групе играча који су се представили разноврсним играма из Србије, а
друштво су играчима правили и певачи из Топлице који негују традицију нашег народа и чувају је од заборава. Представили су се певачи Зарија Отовић, Милена Костић, Марија Симић и Славиша Столић.

Одржана промоција часописа Ток

На сцени сале Дома културе представљен 64. број часописа "ТОК".
О новом броју часописа говорили су уредници Љубиша Красић, Даниел Јовановић и Саша Миловановић. Љубиша Красић као уредник поезије истакао је значај рада Књижевне омладине Прокупља која у овом броју заузима лепо место, бележећи 30 година постојања и рада. Аутори, награђени на Ђурђевданском књижевном конкурсу, универзитетски професори језика, попут професора Драгише Бојовића и Мирјане Бојанић Ћирковић, у улози песника и уваженог члана жирија на Ђурђевданском књижевном конкурсу. Своје стихове читале су Маја Станковић, Милена Јанковић, Кристина Милошевић и Ивана Ђурковић.

Професор Филозофског факултета у Нишу Драгиша Бојовић први пут је представио своју поезију у Прокупљу, а представио се и Славимир Демировић, овога пута стиховима о заљубљенима. Прочитане су песме Дејана Ристића из Лесковца као и песме Мине Комадине из Ниша. О филму је говорио Дејан Дабић, истичући Љиљану Драгутиновић и њену заступљеност. О сновима, свесном и несвесном говорио је Саша Миловановић, а у одељку "Тумачења и прикази" рецензент Љубиша Красић истакао је вредност Миловановићеве награђене збирке "ПЕСМЕ", посебно у сегменту чувања речинод заборава и њиховом јединственом грађењу.

Нове биоскопске пројекције

У сали Дома културе 24.10.2023. године одржаће се биоскопске пројекције два биоскопска хита, Патролне шапе "Ослободи своју моћ" од 18:00 часова док ће истог дана од 20:00 љубитељи домаћег филма моћи да погледају "Хероје Халијарда". Цена улазница је 350 динара. Добро дошли!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На сајту

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе