Вести

Представљена четврта збирка песама Иване Ђурковић у Мерошини

У Народној библиотеци у Мерошини, синоћ је поводом Дана жена, представљена четврта збирка Иване Ђурковић "Ако није љубав нећу". Песникињу је обрадовало присуство великог броја деце. Иако мала Мерошина, угостила је много људи који су преко шестдесет минута, са великом пажњом слушали поезију Ђурковићеве. Вече су испунила деца рецитатори са Kреативне радионице, која ради при Народној библиотеци у Мерошини. Чула се и песма младих Прокупчана Павла и Петра Јоксимовића.

Национални дан књиге

У Медицинској школи "Др Алекса Савић" обележен Национални дан књиге. Ивана Ђурковић, председник Kњижевне омладине Прокупља, песникиња, обишла је све разреде ове школе и поклонила ђацима своју 4. збирку песама "Ако није љубав, нећу ". Ученицима је представљен рад свих секција Дома културе, а обавештени су о могућности уписа у Школу глуме и Kњижевну омладину Прокупља, који је у току.

Основцима представљен рад секција Дома културе

У Основној школи "Ратко Павловић Ћићко", свим нижим разредима, представљен је рад Kњижевне омладине Прокупља, Школе глуме и других секција Дома културе које су намењене развоју талената код деце. На тај начин обележен је и 21. фебруар, Дан матерњег језика, читањем радова из српског језика и стихова дечјих песника као и разговором са децом и учитељицама о коришћењу језика као основног средства комуникације међу људима. Школу су обишле Анастасија Цвијановић и Ивана Ђурковић, а деца су имала прилику да се упишу у неку од секција Дома културе. Овакав вид представљања рада, наставиће се и у предстојећим данима у свим прокупачким школама и свим узрастима.

 

На сајту

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе