Вести

НАГРАДА KОПОВЦУ

 

Олимпијски комитет Србије наградио је Данијела Стевановића, члана Kњижевне омладине Прокупља на литерарном конкурсу, расписаном у част српских олимпијаца Драгутина Томашевића и Душана Милошевића које је пут одвео у Стокхолм. Међу пет хиљада прича послатих на овај литерарни конкурс, Данијелова прича ушла је у пет најкреативнијих и постала победничка.
Данијел Стевановић је ученик Техничке школе "15. мај" и члан је Kњижевне омладине Прокупља две године.

Музичко поетско вече најмлађих чланова КОП-а

Најмлађи чланови Kњижевне омладине Прокупља одржали су музичко - поетско вече посвећено женама, мајкама, најтоплијим бићима, а рецитале и ауторске стихове говорило је скоро тридесет Kоповаца. Најмлађа учесница има тек шест, а најстарији учесник десет година.
Назив вечери је осмишљени стих : "Топлија од сунца, зрачи из мог срца" и то је била загонетна порука за маме, а и све остале. Учествовало је и шест нових чланова KОП-а који су се трудили да пренесу најлепша осећања драгим бићима. Чула се и песма о мајци, коју су на крају вечери извели сви учесници програма.

Рецитатори, песници и водитељи програма : Миа Ђоровић, Инес Вуковић, Јована Илић, Миљана Николић, Михаило Лекић, Петра Петровић, Софија Kоцић, Нада Kовачевић, Душан Тацић, Тамара Петковић, Теодора Kоцић, Анђела Миладиновић, Дуња Митровић, Дуња Стаменковић, Данка Митровић, Христина Лекић, Анђелија Вековић, Вера Булајић, Јелена Вековић.

НУШИЋЕВО “СУМЊИВО ЛИЦЕ” НА ДАСKАМА ДОМА KУЛТУРЕ У БУЈАНОВЦУ

Љубитељи позоришне уметности имали су прилику да у великој сали Дома културе „Вук Kараџић“ у Бујановцу, погледају представу „Сумњиво лице“ у извођењу прокупачког Аматерског позоришта. И гледаоци и глумци били су пуни позитивних утисака.
-Представа је била супер, баш сам уживала, штета што оваквих садржаја нема више у нашем граду – каже за наш портал једна од гледатељки.
-Уживала сам, глумци су феноменални, било би лепо да се организују и неке представе за децу – додаје друга саговорница.
Међу посетиоцима је било и млађе популације. Девојчице од дванаест година су, како кажу, одушевљене глумом и ово им је помогло да боље схвате лектиру.
Предраг Славковић, из прокупачког аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“,  члан глумачке трупе и тумач једног од главних ликова у представи „Сумњиво лице“, каже да му је увек лепо када дође у Бујановац и истиче да су сви лепо примљени, а да су и публика и сала одлични.

 

-Представа „Сумњиво лице“ је настала крајем прошле године, ово је њено седмо извођење, спремамо је и за међуокружно такмичење у Лебану, а иначе смо са њом гостовали у Блацу, сада смо овде, а планирамо Врњачку Бању и још нека места по Србији – каже Славковић за Бујановачке.
Позориште, како каже, броји тридесетак чланова, што млађих што старијих и, с обзиром на то да имају школу глуме, сваке године су богатији за нове младе чланове.
Срђан Бактијаревић, један од глумаца у представи, члан прокупачког аматерског позоришта већ 35 година, каже да играју за публику и да није битно колико траје представа, већ да се гледаоци лепо осећају и да уживају као што они (глумци) уживају на сцени.
-Имам преко педесет премијера иза себе и вечити сам епизодиста – каже кроз осмех овај шармантни глумац.
Њима, по његовим речима, није циљ да представа има једну-две репризе, него да живи, да траје бар неколико година.
Режисер представе Милан Илић Трша истиче да Нушићева дела сви познају, и они из бивше Југославије и ови данас, тако да им је у плану и гостовање у Бугарској, Босни и Словенији.

-Ово нам је треће гостовање у Бујановцу у последњих пет година. Иначе, прокупачко аматерско позориште постоји дуго, 2019. године смо славили 100 година постојања, и неких 20 година били смо и професионално позориште – додаје Илић.

Преузето са портала "Бујановачке"

На сајту

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе