Вести

Документарни филм "Ритуал инклузије""

Почетком 2020. године Дом културе је потписао споразум са Плавим позориштем из Београда за подршку у реализацији пројекта Ритуал инклузије – пројекат против дискриминације младих са хендикепом где се обавезао да ће спровести локалну промоцију документарног филма Ритуал инклузије и обезбедити организационе и техничке услове за пројекцију филма и разговора са публиком у Прокупљу. Циљ самог пројекта је допринос инклузији и побољшању живота младих особа са хендикепом, њиховој активној партиципацији у јавном и културном животу заједнице, њиховој већој видљивости и могућностима друштвено-ангажованог и уметничког деловања. Циљ пројекта је и сензибилизација активиста/активисткиња и младих људи у најширем смислу за живот младих са хендикепом. Циљеви пројекта се спроводе путем савремених позоришних техника, едукативних тренинга партиципације, продукције и јавне пројекције документарног филма о животу младих са хендикепом у 5 градова Србије, као и кроз унапређење комуникације особа са хендикепом и особа без хендикепа у духу толеранције, поштовања и неговања различитости.

https://www.youtube.com/watch?v=s5P9EzUhcs0

 

Распевана улица

Распевана улица” је новогодишњи програм и  Дома културе свој деци нашег града, али и свима онима, који се заједно са њима радују предстојећим новогодишњим и божићним празницима. Први овакав програм, Прокупчани ће моћи да погледају већ у понедељак 28. децембра, на шеталишту испред главне Поште у 12 сати. Весела и распевана дружина, која сваке године за новогодишње празнике својим најмлађим суграђанима дарује поклон у виду представе, сада је себи поставила задатак да их на отвореном развесели песмом, игром и глумом и учини их безбрижним и срећним, бар на пола сата колико програм “Распевана улица” траје. Где су деца ту су и поклони, а они су у овим празничним данима неизоставни. Наравно, обезбедио их је Град Прокупље, на чију иницијативу је и настао овај програм. За сваку “Распевану улицу”, а биће их пет, Деда Мраз и Снегуљица ће деци у публици даровати оно што највише воле, а то су слаткиши, чоколадице, бомбоне и лизалице различитог укуса.

 “Распеваном улицом” првенствено желе добро здравље свима, осмехе на лицу и срећу најмлађима, а оним мало старијима мање брига и више спокоја и мира. –Нека песма крене и нека сви пожеле оно што током целе године желе. Деда Мраз и Снегуљица у “Распеваној улици”, учиниће да се ваши снови макар на тренутак остваре. Видимо се на шеталишту испред главне Поште 28. и 30. децембра у 12 сати, 2. јануара, такође у 12 сати, 6. јануара у 13 сати, а 13. јануара у 17 сати. Чекамо вас. Понесите добру енергију и осмех, за остало ћемо се ми побринути, поручили су глумци у “Распеваној улици” Срђан Бактијаревић као Деда Мраз и Ивана Ђурковић, као Снегуљица.

Срећна Нова година

На сајту

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе