Вести

ИСПАД ФЕСТ оправдао очекивања њубитења позоришта у Прокупљу

Фестивал „Испад фест“, који је по први пут одржан у нашем граду, наишао је на велико одушевљење публике, а организатори су обећали да ће и следеће године бити организован код нас.

 

-Са задовољством могу рећи да је позоришни фестивал „Испад фест“, који је трајао четири дана и за који су карте продате за пар дана, прошао запажено и са великим одушевљењем публике. Интересовање наше публике је било очекивано и велико, а како и не би кад су у представама овог фестивала играла позната имена српског глумишта. Неки од њих су Олга Одановић, Љиљана Стјепановић, Соња Кнежевић, Милош Ђорђевић, Стеван Пиале и Стефан Урош Тешић који је уједно идејни творац „Испад феста“ и продуцент, рекла је већник за културу Града Прокупља Милица Ерић. Како је истакла све је почело од идеје да Прокупље добије неки фестивал, где ће играти професионални глумци.

    -Наша сарадња је кренула почетком године када су гостовали код нас са комедијом „Удај се мушки“, у којој је публика најпре уживала. Очекујем да ће наша сарадња бити још јача, а њихова гостовања чешћа, наравно на обострано задовољство, истакла је већница Ерић. Она је подвукла да ће Град Прокупље и убудуће настојати да за своје суграђане обезбеди најквалитетније програме из области културе.

Четири награде за представу "Кад се вештица заљуби" у Трстенику

Одлуке жирија:

Опширније: Четири награде за представу "Кад се вештица заљуби" у Трстенику

Одржан концерт ветерана "Абрашевића"

 

Сплетом староградских игара, ветерани Kултурно уметничког друштва „Абрашевић“, отворили су синоћни концерт у Дому културе, на коме су учествовали и бројни вокални солисти. Они су пред прокупачким љубитељима песме и игре, извели само неке од најпознатијих народних песама и игара. На концерту „Ветерани граду“, најстарији чланови овог играчког друштва, публици су поклонили сплет игара из Лесковца, Бранковине и „Kосовске краљице“. У певачком делу овог концерта наступили су Милисав Павловић Пећанац, Славиша Столић, Драган Цекић, Славица Милановић и Нада Радовановић. Они су се представили песмама „Што се боре мисли моје“, „Не силази са чардака“, „Београдски мали пијац“, „Сејдефу мајка буђаше“, „Ја прошетах шефтели сокаком“, „Мила мајко шаљи ме на воду“, „На те мислим“, „Суза закључана“, „Хвалила се лепе Маре мајка“ и „Ноћ је тиха“. Програм је био састављен од музике која се генерацијама и певала и играла.

-Управо неговање наше народне традиције, фолклора, обичаја, народне ношње и песме, био је задатак и вечерашњих учесника. Под окриљем „Абрашевића“ они своје слободно време поклањају управо овом задатку, рекли су у Дому културе, под чијим окриљем годинама уназад раде и стварају чланови овог друштва. Сплетом староградских игара, ветерани Kултурно уметничког друштва „Абрашевић“, отворили су синоћни концерт у Дому културе, на коме су учествовали и бројни вокални солисти. Они су пред прокупачким љубитељима песме и игре, извели само неке од најпознатијих народних песама и игара. На концерту „Ветерани граду“, најстарији чланови овог играчког друштва, публици су поклонили сплет игара из Лесковца, Бранковине и „Kосовске краљице“.

У певачком делу овог концерта наступили су Милисав Павловић Пећанац, Славиша Столић, Драган Цекић, Славица Милановић и Нада Радовановић. Они су се представили песмама „Што се боре мисли моје“, „Не силази са чардака“, „Београдски мали пијац“, „Сејдефу мајка буђаше“, „Ја прошетах шефтели сокаком“, „Мила мајко шаљи ме на воду“, „На те мислим“, „Суза закључана“, „Хвалила се лепе Маре мајка“ и „Ноћ је тиха“. Програм је био састављен од музике која се генерацијама и певала и играла. -Управо неговање наше народне традиције, фолклора, обичаја, народне ношње и песме, био је задатак и вечерашњих учесника. Под окриљем „Абрашевића“ они своје слободно време поклањају управо овом задатку, рекли су у Дому културе, под чијим окриљем годинама уназад раде и стварају чланови овог друштва.

На сајту

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе