Вести

Одржано вече кафанске музике

У сали биоскопа Топлица у организацији Дома културе одржано је вече кафанске музике под називом "Стани мало кафански свирачу". На репертоару извођача из Прокупља нашле су се најпознатије боемске песме које дају печат српске кафане. Атмосвери кафанске песме допринели су глумци прокупачког позоришта који су говорили монологе и стихове посвећене кафани и вину. Фотографије и видео записе са овог догађаја погледајте на ФБ страници Дома културе.

Одржана oкружна смотра рецитатора

У организацији Дома културе "Радивој Увалић Бата" у малој сали спортске хале одржана је окружна смотра рецитатора. Право да учествују на овој манифестацији стекли су ученици који су постигли најбоље резултате на општинским смотрама у Куршумлији, Блацу, Житорађи и Прокупљу. Такмичење је почело у 10 часова а учествовало је 36 такмичара млађег, средњег и старијег узраста.

Опширније: Одржана oкружна смотра рецитатора

Фолклорна секција и у Конџељу

Иницијатива Дома културе о покретању фолклорне секције у селима општине Прокупље, где год је то могуће,  наилази на подршку и велико интересовање. Судећи по одзиву деце, фолклорна секција, после Микуловца, заживеће и у селу Конџељ. У конаку Конџељске цркве на прво окупљање дошло је преко двадесет малишана који су присуствовали првом часу фолклора.

На сајту

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе