Вести

Отворен Ђурђевдански књижевни конкурс


Kњижевно друштво „Раде Драинац“ и Kњижевна омладина Прокупље, традиционално расписују Ђурђевдански књижевни конкурс, ове године 24. по реду. Из прокупачког Дома културе, под чијим окриљем постоје и раде поменута друштва, поручују да је конкурс отворен и да су сви заинтересовани књижевни ствараоци, не старији од 30 година, позвани да учествују у њему. Kако наводе, очекују да се и овај пут на конкурс, који траје до 26. априла, јави велики број учесника из целе Србије.

-Пропозиције су прецизне и јасне. На конкурс је потребно послати циклус песама, пет прича и 20 афоризама. Радове, откуцане ћирилицом (Тимес Неw Роман – 12), треба послати на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Потребно је навести име и презиме, године, адресу и број телефона. Прва три рада биће награђена, а првонаграђени ће летовати на Јадрану, истакли су у Kњижевном друштву „Раде Драинац“.

Они су нагласили да су ранијих година радови стизали из свих градова Србије, али и из других држава. Поред тога што има дугу традицију, Ђурђевдански књижевни конкурс, сада има и међународни карактер. Kако наводе организатори, оно што је такође лепо, али и значајно и корисно за ствараоце, који учествују на Ђурђевданском књижевном конкурсу, јесте да радови најбољих имају својеврсну промоцију и у часопису „Ток“, па ће тако читаоци и на овај начин имати прилику да их упознају.

На сајту

Ко је на мрежи: 48 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе