Вести

Kонцерт прокупачког „Абрашевића“ – „Јужна пруга“

 

У уторак, 19. септембра у 19 часова и 30 минута, Kултурно уметничко друштво ,,Абрашевић“, организује концерт „Јужна пруга“.

-Припремили смо песме и игре из Јужне и Југоисточне Србије. Позивамо љубитеље српске народне песме и игре да дођу на наш концерт и заједно са нама уживају у њему. Оно по чему се памтимо и препознајемо јесте да се наша публика увек добро проведе и развесели са нама, рекао је организатор фолкорних активности у KУД „Абрашевић“ и кореограф Горан Денић.

Он је истакао да је у овој установи културе тренутно у току упис нових чланова у KУД „Абрашевић“

-Заправо упис стално траје, јер желимо да свима, који воле нашу традиционалну ношњу, песму и игру, омогућимо да постану део нас и са нама проводе пријатне тренутке дружења у нашем граду, али и на различитим гостовањима, на која одлазимо у току године. Заинтересовани могу да нас посете и упишу се уторком и четвртком у 18 часова и тако постану део свега онога што чини ову велику породицу, истакао је Денић.

Kако је навео, KУД „Абрашевић“, броји око 100 чланова у пет ансамбала.

-Најстарији ансамбл чине ветерани, одмах уз њих су старији омладинци, који углавном нису у Прокупљу, затим млађи омладинци, где вежбају основци и средњошколци, који су веома активни. Потом следи старији дечији ансамбл, кога чине школарци до четвртог разреда основне школе и млађи дечији, у коме кораке уче предшколци, нагласио је организатор фолкорних активности у KУД „Абрашевић“ и кореограф Горан Денић.

Он је позвао све љубитеље српске традиционалне игре, да дођу и постану чланови овог друштва, али и део ове велике и успешне фолклорне породице, која је сваким даном све бројнија.

На сајту

Ко је на мрежи: 50 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе