Вести

Сусрет генерација КУД "Абрашевић"

У препуној сали Дома културе у Прокупљу и на велико задовољство Прокупчана синоћ је одржан јединствени концерт Kултурно уметничког друштва „Абрашевић“ под називом „Сусрети генерација“.
Уз велику пажњу суграђана, који су за овај концерт тражили карту више и за које је сала Дома културе у Прокупљу била сувише мала, у прелепом амбијенту свечане дворане једног од најлепших прокупачких здања, наступили су фолклористи и певачи народних песама KУД „Абрашевић“ свих генарација.
-Традиционално за све наше наступе влада велико интересовање грађана али за синоћни концерт и што се тиче наступа и квалитета оног што је приказано, а и великог интересовања грађана, могу да кажем да је један од најбољих до сада, казао је кореограф и вођа фолклорног ансамбла „Абрашевић“ Горан Динић.
Он је подвукао да је концерт који је окупио играче и певаче свих генерација под називом „Сусрети генерације“ у Прокупљу одржан по други пут заредом.Публици су се представили фолклорни извођачи пет генерација у шест фолклорних постава, почев од најмлађег узраста фолклориста од пет до најстаријих од 55 и више година.

Уз пратњу оркестра Дома културе под управом Бобана Kостића, на концерту који је трајао готово два сата, присутне су забављали фолклористи у народним ношњама и народним колима из целе Србије, сатканих у девет сплетова игара.
Праћени громогласним аплаузима и овацијама пред препуном салом поред фолклориста наступило је и више извођача свих узраста са 14 изворних народних и традиционалних песама из целе Србије.
Фолклорни ансамбл KУД „Абрашевић” негује традицију дужу од сто година. Наиме прокупачки фолклористи су 2021. године обележили стогодишњицу постојања.

Старији и млађи чланови Фолклорног друштва „Абрашевић“, синоћ су се на радост Прокупчана, још једном окупили и показали колико су успешни и како раде на очувању националног идентитета, а све у циљу уздизања националног бића и обнове националне свести српског народа.

На сајту

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе