Вести

НУШИЋЕВО “СУМЊИВО ЛИЦЕ” НА ДАСKАМА ДОМА KУЛТУРЕ У БУЈАНОВЦУ

Љубитељи позоришне уметности имали су прилику да у великој сали Дома културе „Вук Kараџић“ у Бујановцу, погледају представу „Сумњиво лице“ у извођењу прокупачког Аматерског позоришта. И гледаоци и глумци били су пуни позитивних утисака.
-Представа је била супер, баш сам уживала, штета што оваквих садржаја нема више у нашем граду – каже за наш портал једна од гледатељки.
-Уживала сам, глумци су феноменални, било би лепо да се организују и неке представе за децу – додаје друга саговорница.
Међу посетиоцима је било и млађе популације. Девојчице од дванаест година су, како кажу, одушевљене глумом и ово им је помогло да боље схвате лектиру.
Предраг Славковић, из прокупачког аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“,  члан глумачке трупе и тумач једног од главних ликова у представи „Сумњиво лице“, каже да му је увек лепо када дође у Бујановац и истиче да су сви лепо примљени, а да су и публика и сала одлични.

 

-Представа „Сумњиво лице“ је настала крајем прошле године, ово је њено седмо извођење, спремамо је и за међуокружно такмичење у Лебану, а иначе смо са њом гостовали у Блацу, сада смо овде, а планирамо Врњачку Бању и још нека места по Србији – каже Славковић за Бујановачке.
Позориште, како каже, броји тридесетак чланова, што млађих што старијих и, с обзиром на то да имају школу глуме, сваке године су богатији за нове младе чланове.
Срђан Бактијаревић, један од глумаца у представи, члан прокупачког аматерског позоришта већ 35 година, каже да играју за публику и да није битно колико траје представа, већ да се гледаоци лепо осећају и да уживају као што они (глумци) уживају на сцени.
-Имам преко педесет премијера иза себе и вечити сам епизодиста – каже кроз осмех овај шармантни глумац.
Њима, по његовим речима, није циљ да представа има једну-две репризе, него да живи, да траје бар неколико година.
Режисер представе Милан Илић Трша истиче да Нушићева дела сви познају, и они из бивше Југославије и ови данас, тако да им је у плану и гостовање у Бугарској, Босни и Словенији.

-Ово нам је треће гостовање у Бујановцу у последњих пет година. Иначе, прокупачко аматерско позориште постоји дуго, 2019. године смо славили 100 година постојања, и неких 20 година били смо и професионално позориште – додаје Илић.

Преузето са портала "Бујановачке"

На сајту

Ко је на мрежи: 41 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе