Вести

Почела Ивањданска ликовна колонија

Ивањданска ликовна колонија, која се ове године традиционално одржава 17. пут и трајаће до четвртка 7. јула ове године. И ове године је подржана од стране Министарства културе и информисања и локалне самоуправе. Сликари, који су се окупили у Дому културе где ће стварати су Саша Болчина, Љубомир Цекић, Бата Стојковић, Милена Аранђеловић, Филип Kостески, Драган Поповић и Милан Илић.

Учесници ове колоније ће као и сваки пут до сада сликати на слободу тему, јер кад се уметници не обавезују да стварају на задате теме, како је рекао један од организатора и учесник колоније, тек тада слика буде права и из душе.

-Свако осликано платно наших сликара, учесника ове колоније је прича која овде почне, а заврши се у оку посетилаца. Они је доживе различито, али у њима углавном преовладају лепе емоције. Њих понекад изазове целокупно дело, а понекад само неки детаљ. Kад кад само игра боја успе да загреје душу и срце посматрача, истакао је у име организатора, али и један од учесника Ивањданске ликовне колоније Милан Илић Трша.

На сајту

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе