Вести

Почели Драинчеви сусрети

Књижевном вечери на тему „Драинац данас“, на којој је говорио књижевник Момир Лазић, уредник часописа „Збиља“, у Прокупљу почели су  44. „Драинчеви сусрети“.
Сусрети песника у Топлици трајаће све до 24. маја, а песнички караван обићи ће све градове у Топлици. Традиционално, део Сусрета посвећен је и најмлађим љубитељима писане речи, па ће писци за децу обићи школе и библиотеке у Прокупљу, Куршумлији, Блацу и Житорађи. У оквиру манифестације Драинчевих сусрета, и Народна библиотека у Прокупљу, која носи име овог ствараоца, обележиће свој дан 24. маја. Ту је још велики низ културних догађаја, који ће промовисати писану реч, а по први пут Драинчево целокупно стваралаштво моћи ће да се види и у дигиталном облику. 

21. маја, Миљурку Вукадиновићу, књижевном ствараоцу, биће уручена награда "Драинац".

"Овде је небо моје" у Житорађи

Након Прокупља, Блаца и Куршумлије изложба слика ликовних стваралаца Топлице под називом "Овде је небо моје" отворена је у Народној библиотеци у Житорађи. У наредних недељу дана љубитељи ликовне уметности биће у прилици да погледају дела тридесетак уметника из целе Топлице.

Опширније: "Овде је небо моје" у Житорађи

Ђурђевдански концерт КУД Абрашевић пред пуном салом

 

Пред пуном биоскопском салом у организацији Дома културе у Прокупљу, КУД Абрашевић одржао је традиционални Ђурђевдански концерт. Пред одушевљеном публиком, чланови ансамбла извели су програм са кореографијама народних песама и игара из Лесковца, Пирота  и староградских игара.

 

Опширније: Ђурђевдански концерт КУД Абрашевић пред пуном салом

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе