Вести

Национални дан књиге

У Медицинској школи "Др Алекса Савић" обележен Национални дан књиге. Ивана Ђурковић, председник Kњижевне омладине Прокупља, песникиња, обишла је све разреде ове школе и поклонила ђацима своју 4. збирку песама "Ако није љубав, нећу ". Ученицима је представљен рад свих секција Дома културе, а обавештени су о могућности уписа у Школу глуме и Kњижевну омладину Прокупља, који је у току.

Основцима представљен рад секција Дома културе

У Основној школи "Ратко Павловић Ћићко", свим нижим разредима, представљен је рад Kњижевне омладине Прокупља, Школе глуме и других секција Дома културе које су намењене развоју талената код деце. На тај начин обележен је и 21. фебруар, Дан матерњег језика, читањем радова из српског језика и стихова дечјих песника као и разговором са децом и учитељицама о коришћењу језика као основног средства комуникације међу људима. Школу су обишле Анастасија Цвијановић и Ивана Ђурковић, а деца су имала прилику да се упишу у неку од секција Дома културе. Овакав вид представљања рада, наставиће се и у предстојећим данима у свим прокупачким школама и свим узрастима.

 

„Распевана улица“ за прокупачке малишане

И ове године, Дом културе припремио је новогодишњи програм за децу који обухвата рецитацију, песму и глуму под називом „Распевана улица“.
Дванаесторо чланова Kњижевне омладине Прокупља представило се кроз скеч, рецитацију и песму.
У улози Деда Мраза, прокупачким малишанима представио се Срђан Бактијаревић, а у улози риђокосе принцезе Ивана Ђурковић. Kроз новогодишње скечеве, малишане су водили Дуња и Вукашин Лекић.
„Распевана улица“ одржава се другу годину за редом и има за циљ да кроз уметност деци донесе радост у данима празника.
Сценарио и костимографију потписује Ивана Ђурковић, председник Kњижевне омладине Прокупље.
„Распевана улица“ одржана је 29. децембра у 12 сати, 30. децембра у 18 сати и 31. децембра у 12 сати, на платоу Дома културе.

На сајту

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе