Вести

Рекордна посета за представу "Лажни принц Петар Пан"

 

Представа за децу "Лажни принц Петар Пан" играна је четири пута у оквиру обележавања Дечје недеље и забележила је рекордну посету. Наиме, за три дана, глумци Аматерског позоришта "Хранислав Драгутиновић" одиграли су четири представе и направили рекорд у посећености. Представу је заједно са премијером, одгледало преко хиљаду ђака основних школа и  предшколаца. Занимљиво је и то да је представа "Лажни прринц Петар Пан" потпуно продукцијски одрађена од стране запослених у Дому културе. Текст су написале Тијана Петровић и Миљана Митровић, за музику су се побринули Драган Бабић и Ивица Траиловић, сценографију је направио Милан Илић Трша док је за костиме и шминку била задужена Данијела Митић. Јунаке ове модерне бајке играју Тијана Петровић, Миљана Митровић, Ивана Лекић, Данијела Митић и Предраг Славковић. 

Више фотографија са представе погледајте на нашој ФБ страници!

Почела Дечја недеља

У сали биоскопа, на почетку обележавања дечје недеље, ученици Музичке школе "Корнелије Станковић" одржали су концерт на коме су показали свој раскошни таленат у свирању и певању.

Дечја недеља се обележава у целој Србији под слоганом "Свако дете срећног лица чува једна породица". Иначе, Дечја недеља је први пут обележена у Србији давне 1937. године, а регулисана је Законом о друштвеној бризи деце 1987. године. Њен циљ је да укаже на стварни положај деце и младих у друштву. Али са друге стране и да деца покажу шта знају и шта умеју.

На самом почетку концерта представили су се оркестар и хор Музичке школе, да би у наставку наступили инструменталисти и певачи. Посебну пажњу публике својим наступом привукла је певачка група која је на репертоару имала старе изворне песме.

Другог дана Дечје недеље Дом културе приредиће представу за децу "Лажни принц Петар Пан" за ученике ОШ "9. октобар"   и концерт најмлађих чланова КУД "Абрашевић", који ће се одржати у сали биоскопа.  

 

Победници ФЕДЕС-а провели викенд на Белом камену

Најбољи ученици који су освојили прве награде на Фестивалу дечијег стваралаштва "ФЕДЕС 2014", одржаног у априлу ове године, провели су викенд у одмаралишту Бели камен. Овакву награду за остварене резултате добило је десеторо деце из Куршумлије и Прокупља. Деца су боравак на Белом камену искористила за дружење, одмор и шетњу у природи. Била је то и прилика за посету опсерваторији на Видојевици, где су деца ближе упозната са радом опсерваторије.

 

Могућност да деца добију као награду бесплатан викенд на Белом камену омогућена је сарадњом Дома културе и Туристичко - спортског центра у чијој је надлежности одмаралиште и та се сарадња се успешно реализује неколико година уназад.

На сајту

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе