Вести

Луцкасти кловнови за предшколце и школарце

У сали Дома културе у оквиру јубиларног десетог Федес-а, глумци Нишког луткарског позоришта одиграли су представу за децу "Луцкасти кловнови" коју је режирала Љиљана Арсенов Ивановић по тексту Тодета Николетића, истакнутог дечијег ствараоца.У представи играју два млада глумца Стефан Младеновић и Младен Милојковић које осим глуме везује и дугогодишње пријатељство и рад. Представа је пуна  стилских покрета, у којој се пева, игра... Овакви комади потребни су сваком театру за децу.  Зелени кловн Тати, којег тумачи Младен, рекао је о представи да је изузетно динамична, али и физички захтевна за играње. „Стефан и ја се познајемо дуго. Годинама смо радили као аниматори и питао сам се када ће доћи тај тренутак када ћемо обојица заједно наступати. Ова представа нам је испунила ту жељу чиме смо направили трансфер и применили искуство и пријатељство“, каже Милојковић. Црвеног кловна Тото-а, игра Стефан Младеновић који је на даскама које живот значе од свог дипломирања, па је глумио у различитим представама и за оне најмлађе, али и за оне старије. "Посебну пажњу посветио сам музици и сонговима док је кореографију и сценске покрете осмислио Младен“, додао је Стефан.

Представа је изузетно добро примљена од публике која је све време активно учествовала.

Почео "ФЕДЕС 2018."

У Музичкој школи Корнелије Станковић, суорганизатору Фестивала дечјег стваралаштва "ФЕДЕС 2018.", одржана су такмичења инструменталиста и соло певача, док је у сали Дома културе одржана Дечја песма. Ученицима ОШ "9. октобар" представили су се такмичари солисти певачи који су отпевали 14 ауторских композиција, које су ђаци могли да оцене заокруживањем композиције на гласачком листићу. 

 1.      Овде расте осмех – Маша Димитријевић

$    2.      Кад те сретнем Вецо – Катарина Ристић

$     3.      Цурице из улице – Филип Станковић

$     4.      Ђак првак – Никола Костић

$     5.      Лопта – Ива Вучковић

$     6.      Кад порастем – Уна Богдановић

$     7.      Тамо где је љубав – Андреа Илић

$     8.      Коко да – Андреј Јоцић и Лазар Орбовић

$     9.      Како се Земљи не заврти – Андријана Јовановић

$     10.  Џумба, џумба – Дарија Цветковић

$     11.  Љубавна песма – Андрија Станковић

$     12.  У нотама пише – Миона Булатовић

$     13.  Успаванка за лутку – Мина Ђокић

$     14.  Јави се – Наталија Недељковић

Резултати такмичења у Музичкој школи

Премијера представе "Да ли је то била шева"

У сали Дома културе у четвртак 25.10.2018. године одржаће се премијера позоришне представе "Да ли је то била шева" коју је режирала Тијана Петровић по тексту Ефраима Кишона. Урнебесна комедија у којој играју Ивица Илић (Ромео), Тијана Петровић (Јулија), Предраг Славковић (Шекспир), Дејан Јовичић (Лоренцо), Анастасија Цвијановић (Лукреција), Златица Јовичичић (Матрона) и Јелена Лукић (суфлер) обећава занимљиво вече у позоришту. Улазнице се могу резервисати путем телефона 027/324370. Добро дошли!

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе