Вести

У сусрет пролећу

У препуној сали Дома културе одржан је концерт КУД Абрашевића и био је пример споја младости и искуства певача, играча и музичара. Приказан је квалитетан програм и била је то прилика да се практично прикаже како КУД Абрашевић својим радом обавља ону примарну функцију а то је очување нашег културног наслеђа. Публици су се представили први и други дечји ансамбл и ветерански играчки састав као и Женска група певача и њихове колеге солисти. Играле су се Градске игре, Ерско коло, Крагујевачки друм, Моравац, Игре из Груже и Лесковца. Солисти певачи представили су се песмама "Удаде се Јагодо", "Киша паде мори Цоне","Дивље руже","Девојка је пошла", "Зајди зајди","Не плачи мори Стано", "Русе косе","Ој Мораво", "Једва чекам да недеља дође"... Свој печат дао је и оркестар Дома културе који је пратио све извођаче.

Концерт КУД Абрашевић

Одржана прва трибина поводом 100 година прокупачког позоришта

Поводом стогодишњице прокупачког позоришта, одржана је трибина на којој су се глумци аматери подсетили својих почетака, улога и награда, када су на „даскама које живот значе“, стварали позориште у нашем граду.
 
Прокупачкој публици су о својој љубави према глуми говорили глумци који су остварили неизбрисив траг у културном животу, али и дали немерљив допринос томе, да се захваљујући њиховим представама и гостовањима широм наше земље, али и ван њених граница, чује за онда, малу варошицу Прокупље. У прокупачком позоришту, које сада носи име једног од значајних позоришних стваралаца, редитеља Хранислава Драгутиновића, поникла су многа важна и призната глумачка имена, а обележавање овог великог јубилеја, како су истакли, јесте једна велика обавеза, али и част за све некадашње и садашње глумце.

 

Опширније: Одржана прва трибина поводом 100 година прокупачког позоришта

На сајту

Ко је на мрежи: 19 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе