Вести

Успешна премијера Сумњивог лица

Најављена премијера позоришне представе "Сумњиво лице" у режији Милана Илића Трше, распродата је за три дана. Љубитељи позоришта попунили су сва места у сали Дома културе и уживали у глуми чланова Аматерског позоришта "Хранислав Драгутиновић".

 

Смењивали су се смех и аплаузи. Прокупачка публика ужелела се домаћих класика попут Сумњивог лица, па је сала Дома културе била мала да прими све оне који су желели да погледају премијеру. Реприза представе биће 21.12.2022. године у термину од 19:30 часова.

Последње припреме пред премијеру

Ансамбл Аматерског позоришта "Хранислав Драгутиновић" припрема премијеру вечерње позоришне представе "Сумњиво лице" за 15. децембар и у току су последње припреме. Ансамбл броји 12 глумаца и кренуле су костимске пробе.

Све ће бити спремно за најављену премијеру где очекујемо, као и сваки пут раније, кад су премијере вечерњих представа да сала буде пуна. Представа почиње у 19:30 и резервација карата је у току. Цена улазница је 300 динара а карте се могу резервисати путем телефона 027/321002. Добро дошли!

ИСПАД ФЕСТ оправдао очекивања њубитења позоришта у Прокупљу

Фестивал „Испад фест“, који је по први пут одржан у нашем граду, наишао је на велико одушевљење публике, а организатори су обећали да ће и следеће године бити организован код нас.

 

-Са задовољством могу рећи да је позоришни фестивал „Испад фест“, који је трајао четири дана и за који су карте продате за пар дана, прошао запажено и са великим одушевљењем публике. Интересовање наше публике је било очекивано и велико, а како и не би кад су у представама овог фестивала играла позната имена српског глумишта. Неки од њих су Олга Одановић, Љиљана Стјепановић, Соња Кнежевић, Милош Ђорђевић, Стеван Пиале и Стефан Урош Тешић који је уједно идејни творац „Испад феста“ и продуцент, рекла је већник за културу Града Прокупља Милица Ерић. Како је истакла све је почело од идеје да Прокупље добије неки фестивал, где ће играти професионални глумци.

    -Наша сарадња је кренула почетком године када су гостовали код нас са комедијом „Удај се мушки“, у којој је публика најпре уживала. Очекујем да ће наша сарадња бити још јача, а њихова гостовања чешћа, наравно на обострано задовољство, истакла је већница Ерић. Она је подвукла да ће Град Прокупље и убудуће настојати да за своје суграђане обезбеди најквалитетније програме из области културе.

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе

БИОСКОПСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ, 10 И 11 МАЈ