Вести

Одржана Ивањданска ликовна колонија

Уз поштовање свих препоручених мера за сузбијање инфекције корона вирусом, у прокупачком Дому културе, одржана је традиционална Ивањданска ликовна колонија. Ово је била 16. по реду сликарска колонија, коју организује Дом културе, а трећа у којој су стварали и чланови прокупачког Удружења оболелих од церебралне и дечије парализе.

-Ивањданска ликовна колонија је увек имале чиме да се похвали сваке године када испратимо наше госте сликаре. То је увек био велики број добрих и кваклитетних уметничких радова. Са великим задовољством, на наше позиве, одазивали су се многи сликари из различитих крајева наше земље. Последњих година, ову колонију чинили су највише прокупачки сликари, што свакако није умањило њену уметничку вредност и значај, рекли су у Дому културе.

Ове године је у раду Ивањданске колоније учествовало седам прокупачких сликара, који су насликали двадесетак слика. Сваке године, у недељи када Прокупчани обележавају градску славу Свети Прокопије, Дом културе организује и продајну изложбу слика, а сав новац се употреби за обнављање манастира Светог Ђорђа у Ајдановцу. Овај пут се ова изложба, али и све планиране активности ове установе одлажу због спречавања инфекције вирусом корона, а у складу са мерама заштите, које је издао градски штаб у Прокупљу.

Нове мере Градског кризног штаба

 У складу са новим мерама које је донео Градски кризни штаб у циљу спречавања ширења Корона вируса, Дом културе "Радивој Увалић Бата" отказује све планиране културне догађаје у наредном периоду.

Ојачани тежином, створили смо реч

На платоу Дома културе, синоћ је одржано музичко - поетско вече Kњижевне омладине Прокупља " Ојачани тежином, створили смо реч ". Вече је одржано уз прописане мере заштите од коронавируса. Грађани Прокупља имали су прилику да уживају у дивном женском вокалу, стиховима и звуку гитаре Теодоре Станојевић, у стиховима младости Мирјане Ранђеловић, Милоша Стојиљковића, Маше Спасић, Kристине Милошевић и Иване Ђурковић.

Kроз музичко- поетско вече, Kњижевна омладина Прокупља која ради у Дому културе, послала је важну поруку - Не пасти под тежином околности, бранити се лепим речима и бринути о свом здрављу и здрављу других.

На сајту

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе