О нама

 

Дом културе „Радивој Увалић Бата“ Oд свог настанка 1975. до данас више пута је мeњао правни статус. Као самостална установа културе делује од 1991. године после доношења Акта о оснивању од стране Скупштине општине.У оквиру установе  активно раде Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“, Културно уметничко друштво „Абрашевић“, Књижевно друштво „Раде Драинац“ и  Секција ликовних стваралаца.  Дом културе регистрован је и за приказивање филмова али   Биоскоп тренутно дели судбину биоскопке делатности у целој земљи и за поновно покретање чека боље услове. .

              Дом културе припада  поливалентним културним институцијама и у основи је базиран на афирмацији културног аматеризма у најширем смислу трудећи се  да својим капацитетима подржимо стваралаштво у разним областима било да је реч о појединцима или организацијама.  Имамо   развијену сарању са осталим установама културе у граду као и сличним установама у земљи а неколико година уназад интензивно  радимо на успостављању сарадње са сличним институцијама и у иностранству.

         Готово сви програми и   активности Дома културе изводе се у згради Биоскопа у оквиру које се налази сала са око 400 места. То је тренутно једина сала са гледалиштем у граду. У њој се одвијају и друге врсте програма чији су организатори разне организације (школе, хуманитарне организације, НВО, политичке странке и друго).

 

На сајту

Ко је на мрежи: 16 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе