Вести

Филмско вече

 

У оквиру Културног лета, које организује  Дом културе, синоћ је у Спомен соби „Драинац“ одржано филмско вече, на коме је гостовао филмски критичар Дејан Дабић из Ниша.
Он је овом приликом рекао да воли да дође у Прокупље и да је овакав тип промоције филмова имао још једино у Нишу и Београду. Публика је синоћ имала прилику да види два старија документарна филма и пет анимираних.
-Волим да снимам филмове, али због бројних обавеза не стижем да то радим онолико колико бих желео и колико би требало. Тренутно радим на новом документарном филму, који планирам да завршим до краја године, истакао је овом приликом Дабић и обећао да ће га и Прокупчани видети врло брзо после већих градова у Србији.

Дејан Дабић је филмски критичар, аутор анимираних филмова, дугогодишњи уредник филмског програма Нишког културног центра и селектор Фестивала глумачких остварења у Нишу, али и уметнички директор Београдског фестивала документарног и краткометражног филма – Мартовског фестивала.Аутор је књига „Прохујало (са) етром“ и „Небо изнад целулоида“ и коаутор књига „Водич кроз 40 година Фестивала глумачких остварења у Нишу“, „Водич кроз 50 година Фестивала глумачких остварења у Нишу“ и „На таласима анимације“. У оквиру Студија цртаног филма`98, као сценариста и редитељ, урадио је двадесетак кратких анимираних остварења, награђиваних на домаћим и међународним фестивалима: „Крлетка“ је 2002. године добила награду „YU АSIFЕ“ на Мартовском фестивалу, док су „Одраз“, „Предводник“, „Брбљива корњача“, „Вештина читања“ и „Пасје доба“ били приказани у званичном такмичарском програму Мартовског фестивала.

 

На сајту

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе