Вести

Представом "Аризани" отворено Културно лето

Позоришном представом „Аризани“ у извођењу Аматерског позоришта Дома културе „Хранислав Драгутиновић“, у Прокупљу је почело овогодишње Kултурно лето. Ова традиционална манифестација Дома културе више од  деценије окупља прокупачку публику, љубитеље свих уметничких жанрова, позоришта, поезије, фолклора, глуме, песме и игре.Представа „Аризани“ по тексту писца Ивана Ивановића, а по драматургији и адаптацији Срђана Живковића, по ко зна који пут одушевила је бројну публику у многим градовима јужног региона, одакле је и донела бројне награде и признања. Представа говори о класичном примеру српских подела на свим нивоима, у породици, друштву, што је и слика српске судбине која је увек актуелна.

Kако истичу у Дому културе,недавно су „Аризани“ добили награду за адаптацију и драматизацију на Републичком фестивалу Аматерских позоришта у Kули, која је припала Срђану Живковићу, док је глумачки ансамбл награђен за најбољи сценски говор.

Kултурно лето биће настављено бројним промоцијама књига прокупачких писаца, а у најави је и филмско вече за све љубитеље ове врсте уметности.

На сајту

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе