Вести

Концерт пријатељства

 

-Њихов боравак код нас, поред заједничког концерта, у коме смо сви уживали, укључио је и посету Хисару, обилазак Ђавоље Вароши и Пролом Бање, природним и културно историјским лепотама нашег краја. Наше четири поставе приказале су публици осам кореографија, а неке од њих су игре из Груже, Староградске игре, игре са Старе Планине, из Лесковца, рекао је Денић.
Представили су се и бројни вокални солисти, између осталих и Славиша Столић, песмом „Што гу нема Цвета“, Дуња Марковић „Јутрос ми је ружа процветала и други. Дечији ансамбл домаћина преставио се играма из Хана и Груже, а његови чланови Василије Прокић из Баличевца и Матија Динић из Прокупља, рекли су нам да се концертима и путовањима увек радују, али и да су редовни на пробама фолклора.

-Највише волимо да играмо „Бигарку“, јер она има најлепше кораке. Путовали смо у Бугарску и треба да идемо у Аустрију и већ се радујемо томе, истакла су ова два дечака, нагласивши да учење не трпи због љубави према фолкору, јер све школске обавезе завршавају на време и добри ђаци.

На сајту

Ко је на мрежи: 51 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе