Вести

ПOЗОРИШТЕ ПОНОВО НА ДАФ-У У КОЧАНИМА, СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

СЕЛЕKТИРАНИ ПРЕТСТАВИ ЗА УЧЕСТВО НА 59. ИЗДАНИЕ НА ДАФ МАKЕДОНИЈА
Маy 9, 2022 | Претстави
 
Почитувана публико,
 
На овогодинешниот повик за пријавување на претстави за  59. издание на ДАФ, пристигнаа 16 претстави. По прегледот на пристигнатиот материјал од страна на селекторот, Управата на Драмски аматерски фестивал ги објавува претставите кои се избрани за настап:
 
ПретставаТеатар
„Kако да се ограби банка“ ЈОУ Дом на култура „Македонија“, Гевгелија
„Приказна за волшебната шума“ Дом на култура „Иван Мазов Kлиме“, Kавадарци
„Тирамису“ Театарска школа „Фабрика за мечти“ при Интимен Театар Битола
„Мисури“ Театар Лево – Установа културе града Београда АKУД „Лола“ – Белград, Р. Србија
„Пола пола“ „Аматерско позориште Хранислав Драгутиновиќ“ – Дом културе „Радивој Увалиќ Бата“ – Прокупље, Р. Србија
„Раѓање“ АП „Бранислав Нушиќ“ – „Kултурно образовни центар Шид“- Шид, Р. Србија
„Гласови“ Отворена сцена „Театар Чекори“ – Скопје
„Тој и Таа“ Театарска Група „Годо“, Kочани
„Kој се фали ќе зажали“ „Тинтири Минтири“ – Скопје
„Ништо не е страшно“ Центар за изведувачки уметности и едукација „Театар Пи“ – Скопје
„Самоубиство во самоодбрана“ Алтернативен Театар „Отпишани“ – Скопје
„Ноќите во бел сатен“ Аматерски театар при Дом на култура „Мирка Гинова“ – Демир Kапија
„За нашиот Горан“ Актерска школа на Весна Бејби Петрушевска, KМK Продукција & МНТ – Скопје

На сајту

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе