Вести

Јесења изложба слика

     
   У клубу Дома културе,  отворена је традиционална Јесења изложба. Сликари различитих стилова, потрудили су се да на најбољи могући начин прикажу покрет, као смисао живота. Сваке године, у октобру, сликари бојама обоје дане.
Петоро топличких сликара приказало је свој израз кроз покрет човека и животиње, у времену које, као да је стало, изазвано околностима. Kроз приказане слике види се жеља уметника да се савлада недаћа која је затекла свет неспремним. Човек за гитаром, галоп коња, лепота мушкарца и жене, у чијој су коси спајалице, као да желе да саставе бар у глави, мало лепши свет. Неко проналази мир у природи, а неко испијајући кафу или вино, или нешто друго. Једно је сигурно, борба непрестана и кроз слику. 
Kроз борбу петлова, лепоту жене, дубину ока, борбу бикова, желео сам да прикажем живот кроз покрет. Јер свачији је исти. Сви хрлимо за добијеном битком, мада понекад и човек за гитаром уморно спусти главу. Вечерас се представило петоро сликара – Бата Стајковић, Бајо Зеленкапић, Милена Аранђеловић и Предраг Славковић, а ја сам уживао што сам поново део још једне квалитетне изложбе – истакао је Милан Илић Трша, уредник ликовне секције Дома културе.
Окачен јесењи лист између две слике, визуелно је означио почетак још једног лепог годишњег доба, обојено културним догађајима прокупачког Дома културе.
Уметност никада није правила паузу, а вечерас смо се поново окупили да пркосимо вирусу, јер је то најбоље учинити водећи рачуна да култура живи. А уметност је живела и у време великих страдања, током ратова и других недаћа – истакла је директорка Дома културе Тијана Петровић, отворивши изложбу.
Чула се и поезија Иване Ђурковић, прокупачке песникиње, која речима дочарава и допуни слику. А спој стиха и слике, улепшао је једно јесење вече.

На сајту

Ко је на мрежи: 13 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе