Вести

Награђена представа „Лепотица и зверка“ прокупачког позоришта одушевила публику

У оквиру 9. Културног лета „Говори, покреће, каже“,је одиграна дечија представа „Лепотица и зверка“, у режији Тијане Петровић и Данијеле Стевић. Ова представа недавно је награђена на Фестивалу у Лебану. Иако је температура била висока, деца Прокупља су уживала у представи и сваку нову сцену награђивала искреним осмехом и аплаузом.

Ова представа свидела се и одраслима, па су и родитељи и баке и деке, једнако уживали. По великој врућини, млади глумци имали су захтевне сцене, а све су изнели баш онако, како то раде прави глумци.

$-          Веома ми се свидела шума на сцени и тренутак када Звер постаје прелепи принц. Вратило ме је све у књигу, у бајку, у детињство, какво је оно само по себи – бајковито. Свака част глумцима, који су на сцени издржали на високој температури, у костимима који су сликовити, али треба доћи до ваздуха. Ако буде репризе, ову представу препоручујем свима – казала је Кристина Милошевић, редовни посетилац културних догађаја Дома културе.

Млади глумци истичу да им ништа није било тешко, јер су дечији осмеси њихова највећа награда.

Подсећамо да је у Лебану ова представа награђена другим местом, али и за најбољу колективну игру. Лука Милић проглашен је за најбољег глумца Фестивала, а Софија Ђорђевић за најбољу женску улогу у представи. Сценографија Милана Илића Трше, у Лебану је проглашена најбољом, а то потврђује и прокупачка публика. Драмски текст Милоша Милошевића Шике из Трстеника, који је такође награђен, дао је нову димензију „Лепотици и звери“. И прокупачка публика је то препознала.

На сајту

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе

БИОСКОПСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ, 10 И 11 МАЈ