Вести

ПОРУKА ЗА СВЕТСKИ ДАН ПОЗОРИШТА

Светски дан позоришта ове године биће обележен у глобално незапамћеним околностима у историји театра. Датум 27. март постао је позоришни празник 1962, а овогодишња прослава у организацији Међународног театарског института (ИТИ) - перформанси, специјални програм исл је планирана као целодневно онлине дешавање из свих кутака света. Моћи ће да се прати уживо и на ФБ страници WоrldТhеатrеDаy.

Традиционалну поруку у специфичној ситуацији написала је светски призната позоришна, филмска и телевизијска глумица, дама Британског царства Хелен Мирен. Добитиница многобројних признања, укључујући Оскара, Оливје награде и других, звезда не само филмских, већ и изузетних позоришних продукција (од Ројал Шекспир компаније, преко Kраљевског националног театра до Вест Енда и Бродвеја), записала је:
”Ово је било веома тешко време за живе наступе и многи уметници, техничари и занатлије, мушкарци и жене мучили су се и борили у професији која је већ препуна несигурности. Можда их је баш та, увек присутна несигурност учинила способнијима да виспреношћу и храброшћу преживе ову пандемију. Њихова машта се у овим новим околностима већ преточила у инвентивне, забавне и потресне начине комуникације, наравно великим делом захваљујући интернету. Људска бића причају једни другима приче од кад постоје на овој планети. Прелепа позоришна култура живеће све док нас буде овде. Kреативни порив писаца, дизајнера, плесача, певача, глумаца, музичара, редитеља, никада неће бити угушен и у врло блиској будућности ће поново процветати новом енергијом и новим разумевањем света који сви делимо.

Једва чекам!“

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе