Вести

Лепим речима против недаћа поводом Сретења

У Дому културе „Радивој Увалић Бата“ су у петак, 19. фебруара одржани 16. по реду Сретењски сусрети песника, уз све прописане мере заштите од вируса корона.
Гости овогодишњих сусрета биле су три даме из Алексинца. Александра Стојаковић, професор српског језика и књижевности, Љиљана Крстић, правник и писац и Маријана Милошевић, професор биологије и песникиња, оплемениле су својим књижевним делима овогодишње сусрете. Три даме представнице су алексиначког Књижевног клуба „Велимир Рајић“, који је основан 1954. године и данас броји тридесеторо одраслих чланова и подмладак који ствара на радионицама књижевног клуба. У оквиру клуба раде две радионице, једна за основце и једна за средњошколце.

Радионица за средњошколце у Алексинцу „Алхемија речи“ и Књижевна омладина Прокупља при Дому културе, такође бележе лепа дружења.
То је био један од разлога гостовања баш овог књижевног клуба.
Љиљана Крстић, писац афоризама, бајки, дечији је песник, а за хаику поезију је два пута награђивана у Јапану, другим и трећим местом. Њене бајке преведене су у свету, па су читане и у САД -у. Објавила је 14 књига, од којих 12 дечијих. Поносно носи награду „Гордана Брајовић“. Њене песме преведене су на енглески, бугарски, мађарски, јапански и русински језик, а заступљена је у зборницима, антологијама, часописима и Читанкама за други и четврти разред основне школе.

На сајту

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе