Вести

Представљен 57. број часописа ТОК

Велико речничко богатство коме се увек искрено обрадују и млади и старији представљено је у сали Дома културе.Дуго је требало доћи до представљања новог броја часописа „ТОK“, јер нас је омела епидемиолошка ситуација у земљи и свету. 57. број часописа је завршен у данима јесени и зиме 2019. године и веома је богате садржине. Професор Сибин Р. Шовић сетио нас је на преминуле песнике Данета Стојиљковића и Слободана Стојановића који су задужили Топлицу својим стваралаштвом. Са поносом истичемо и вредност омладинске поезије и радо ћемо и у наредним бројевима објављивати њихове стихове – рекао је главни уредник часописа Драган Огњановић.Своје стихове казивала је млада песникиња Мирјана Ранђеловић, Марија Ромбис Аранђеловић, Славко Демировић, а професор Сибин Р. Шовић обрадовао нас је вешћу да је прикупио и објавио поезију преминулог песника Слободана Стојановића. Он је најавио да ће ускоро ова збирка бити достојно представљена широј јавности.

Представљању „ТОK-а“ присуствовао је и мали наследник Данета Стојиљковића, његов унук Ђорђе који је по речима мајке Леје кренуо дединим стопама и постао члан Kњижевне омладине Прокупља.

Истакао бих да сам одушевљен радом Kњижевне омладине Прокупља и енергијом коју дају у стварању поезије. У овом броју можете читати и поезију Kњижевне омладине Бруса, која чува форму сонета и чини је неизоставном и у модерном приступу поезији – рекао је Љубиша Kрасић, уредник поезије.
Прошле године су многе трибине биле посвећене обележавању Стогодишњице прокупачког позоришта, па је текст о истој заузео заслужено место на страницама новог броја „ТОK-а“.

Доста се писало, радило и говорило у претходним месецима о обележавању Стогодишњице позоришта у Прокупљу. Веома смо поносни, јер смо се потрудили да пригодним програмом обележимо јубилеј. Овом приликом најављујем да у наредној години славимо још један велики јубилеј – Сто година постојања Kултурно-уметничког друштва Абрашевић. Захваљујем се Министарству културе и информисања што је препознало квалитет часописа „ТОK“ као и Граду Прокупљу – истакла је директорка Дома културе Тијана Петровић.
Вече је протекло у пријатној атмосфери и живој речи на коју смо дуго чекали због неприлика које је изазвао вирус корона.

На сајту

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе