Вести

Вече кафанских песама

У пријатном простору баште ресторана „ Долап “ синоћ је одржано још једно традиционално „Вече кафанских песама “ у организацији прокупачког Дома културе. С обзиром да су културна дешавања у нашем граду овога лета добрим делом била онемогућена због епидемиолошке ситуације, али у складу са препорукама кризног штаба Републике Србије, ово вече је за све Топличане било прави одушак.
„Вече кафанске песме се сваке године традиционално одржава у нашем граду и подсећа нас на најлепше песме испеване у српским кафанама. Кафана се може анализирати са различитих аспеката – историографског, социолошког, етнографског, антроплошког, архитектонског, али сви долазимо до истог закључка – да је кафана једна од најзначајнијих друштвених институција код Срба. А у таквој институцији, где се народ опушта, мора бити и песме ! “
Овим речима отворено је вече, а наступили су бројни извођачи почевши од најискуснијих као што су Страшимир Ђокић, Драган Цекић, Славиша Столић, Драган Мирић, Зарија Отовић, Нада Радовановић, Владимир Павловић као и млађи извођачи Милена Костић, Андријан Јашаревић, Тијана Јашаревић и Милан Јовановић.

Чуле су се познате народне песме „ Циганине, ти што свираш “, „ Данка “, „ Оф Јано “ и многе друге, уз пратњу оркестра Дома културе који предводи Бобан Костић, истакнути уметник.
За сам крај програма, чланови КУД „ Абрашевић “ који раде при Дому културе су уз народна кола разиграли остале госте ресторана „ Долап “.

На сајту

Ко је на мрежи: 3 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе