Вести

Одржана Ивањданска ликовна колонија

Уз поштовање свих препоручених мера за сузбијање инфекције корона вирусом, у прокупачком Дому културе, одржана је традиционална Ивањданска ликовна колонија. Ово је била 16. по реду сликарска колонија, коју организује Дом културе, а трећа у којој су стварали и чланови прокупачког Удружења оболелих од церебралне и дечије парализе.

-Ивањданска ликовна колонија је увек имале чиме да се похвали сваке године када испратимо наше госте сликаре. То је увек био велики број добрих и кваклитетних уметничких радова. Са великим задовољством, на наше позиве, одазивали су се многи сликари из различитих крајева наше земље. Последњих година, ову колонију чинили су највише прокупачки сликари, што свакако није умањило њену уметничку вредност и значај, рекли су у Дому културе.

Ове године је у раду Ивањданске колоније учествовало седам прокупачких сликара, који су насликали двадесетак слика. Сваке године, у недељи када Прокупчани обележавају градску славу Свети Прокопије, Дом културе организује и продајну изложбу слика, а сав новац се употреби за обнављање манастира Светог Ђорђа у Ајдановцу. Овај пут се ова изложба, али и све планиране активности ове установе одлажу због спречавања инфекције вирусом корона, а у складу са мерама заштите, које је издао градски штаб у Прокупљу.

На сајту

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе