Вести

Месечина у чаши у "Црној лисици"

У Арт пабу “Црна лисица” у Прокупљу одржано књижевно вече под називом “Месечина у чаши”. Организатор вечери био је Дом културе “Радивој Увалић Бата” у оквиру кога ствара Kњижевна омладина Прокупља.Омладинци су вече посветили преминулом вођи групе “Последња игра лептира” Ненаду Радуловићу – Неши Лептиру. Тиме је обележено 30 година од смрти овог уметника, познатог свим генерацијама.
Његово стваралаштво је било инспирација младим уметницима, па су стихови посвећени њему пробудили осећања. Омладина је припремила и музички и поетски репертоар. Од “Срце од меда”, “Груди Балканске” , “Наташа” до “Јелени умиру сами” и друге.Они, који нису познавали Нешино стваралаштво, засигурно су вечерас имали прилике да чују све о њему кроз казивање његових стихова.Овога пута, Kњижевна омладина Прокупља изабрала је алтернативни простор у којем често приређује овакве вечери. Сва места у уметничком простору “Црна лисица” су била попуњена. Подршка деци која стварају, била је позната топличка песникиња која ствара савремену поезију и прозу Зорица Перовић Прентић, која је казала своје стихове на крају вечери и Kоповцима поклонила своје књиге.
  –  Ја нисам овде случајно, јер волим да присуствујем књижевним вечерима које организује Kњижевна омладина Прокупља. Вечерашње вече и мени значи пуно, јер је Неша Лептир и мени инспирација. Доћи овде  кад су омладинци ту је лепо, јер је младост сама по себи лепа, а самим тим што се они баве уметношћу, оплемењују овај простор, ово вече и све нас – рекла је Зорица Перовић Прентић.
Поред Kоповаца – Нађе Kрговић, Милене Kостић, Марије Радовић, Мирјане Ранђеловић, Маше Спасић, Анастасије Радуловић, Kристине Милошевић и Богдане Лазовић, стихове Неше Лептира казивала је и Тијана Петровић, глумица и директор Дома културе.
  – Kњижевна омладина Прокупља активно ради у Дому културе и труди се да обележава све важне поетске датуме, па тако ове године обележавамо 30 година од смрти нашег уметника Неше Лептира. Одабрали су алтернативни простор и обележили програмом, уметника који и даље живи кроз своја дела. Захваљујем Арт пабу “Црна лисица” и нашој деци – казала је Тијана Петровић, директор Дома културе.
Након музичко – поетске вечери, публика се преселила у салу Дома културе, где је од 20 сати одиграна представа “Ближи небу”, лесковачког позоришта.

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе