Вести

Позориште у паланци победник на смотри у Лебану

Представа „Позориште у паланци“ у извођењу Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ из Прокупља победник је Регионалне смотре аматерских позоришта одржане у Лебану. Представа коју је по тексту Радослава Дорића режирао Срђан Сиђа Живковић, осим прве награде у генаралном пласману, окитила се и првим наградама за главну мушку улогу ( Срђан Живковић за улогу глумца Гаврила Михајловића) и за најбољи костим док је Дејану Јовичићу за улогу Управитеља додељена специјална награда за глуму.

„Позориште у паланци“ проглашено је најбољом представом од укупно шест вечерњих представа из Врања, Блаца, Медвеђе, Лесковца, Димитровграда и Лебана.

Победом на Регионалној смотри аматерских позоришта са подручја Пиротског, Јабланичког, Пчињског, Нишавског и Топличког округа, Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ пласирало се на Републичку смотру аматерских позоришта која се одржава у Кули у другој половини јуна месеца.

Иначе, Аматерско позориште последњи пут је наступало у Кули 2006. године са представом „Свети Георгије убија аждаху“ када је су освојене прве награде за споредну улогу и најбољег младог глумца.

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе