Вести

Одржана промоција књиге "Светлост из таме"

 


 

"Ако у руке читаоцу дође збирка стихова Мирка Ђокића, сигурно је бар у једном погледу неће бити разочарани. У тим стиховима не продаје се магла, из њих не зрачи самодопадљивост и лажна величина аутора. У великој мери ти стихови су искрени излив осећања једног усамљеног човека који иако шибан ни мало лаком судбином, у свом планинском селу одолева несрећи, призивајући и бележећи сећања, уверен да је воља да се живи, предуслов за сваки напор који би омогућио да живот, ако не баш леп и безбрижан, буде барем подношљив, прихватљив и испуњен макар скромним плодовима." - написао је у својој рецензији Ранко Бурић.


Аутор књиге је рекао да је са писањем почео још у раном детињству. Када је 80 - тих изгубио вид, писање песама је био начин да лечи тугу и бол. "Захваљујем се свима вама који сте дошли на промоцију моје прве збирке и то је највећа сатисфакција, за мене као песника, да радим праву ствар. Хвала свима који су помогли да збирка песама Светлост из таме буде објављена" - рекао је на крају Ђокић.


Штампање прве збирке песама Мирка Ђокића финансирала је Међуопштинска организација слепих и слабовидих Прокупље, а објављена је у издању Књижевног друштва „Раде Драинац“ из Прокупља.

На сајту

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе