Вести

Свечана академија

Поводом стогодишњице позоришног живота у Прокупљу Дом културе „Радивој Увалић Бата“ организовао је свечану академију посвећену овом значајном јубилеју. Поздравним говорима директора Дома културе Тијане Петровић, и заменика градоначелника Прокупља Мирољуба Пауновића,  отпочело је сећање на позоришни живот града. Прокупачки глумци свих генерација, костимирани као у представама у којима су некад играли подсетили су својим монолозима на лепоту глумачког позива, туробност и сјај глумачког живота и вечиту љубав према „даскама које живот значе“.

 

 

 

 

 

   

  Многобројна публика у сали Дома културе имала је прилику да сазна о представи „Ђидо“, првој представи изведеној у Прокупљу пре тачно сто година у кафани Рапоња, да сазна о многобројним позоришним трупама између два светска рата које су изводиле представе, о постојању професионалног позоришта до 1956. године и о снази и љубави аматера према позоришту у годинама које су иза нас.

Подсетили су се свих глумаца који су оставили траг у прокупачком али и српском и југословенском театру а специјалан гост академије била је „прва дама Скадарлије“, глумица Љиљана Јакшић, рођена прокупчанка. Рецитујући стихове скадарлијских боема и певајући староградске песме долила је још једну кап сете приказала све чари позоришне уметности.

На сајту

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе