Вести

КУД Абрашевић одржао новогодишњи концерт

Још једним величанственим, традиционалним концертом Kултурно-уметничко друштво „Абрашевић“ приредило је за прокупачку публику прави угођај и за срце идушу.

Kако већ то знају и умеју, сигурним и лаким кораком, са осмехом на лицу, све поставе овог ансамбла, на позоришној сцени Дома културе, извеле су велики број игара из свих крајева наше земље. Наступила је музичка, али и фолклорна секција, а обе постоје и раде у оквиру Дома културе „Радивој Увалић Бата“. За публику на овом традиционалном новогодишњем концерту наступили су соло певачи, Женска певачка група, инструменталисти и, наравно, наши фолклораши. Они су и овај пут показали да воле српску песму и игру, и да на овај начин чувају и негују традицију нашег народног фолклора. То исто је показала и прокупачка публика, награђујући их честим аплаузима, који су значили позив да концерт траје још дуже, рекла је директорка Дома културе Тијана Петровић.
Она је истакла да је овим програмом завршена година наступа за KУД „Абрашевић“, али не и за Дом културе.

- До краја године, наше посетиоце ћемо обрадовати још многим веома садржајним и занимљивим манифестацијама, нагласила је Петровић. Данашњи KУД „Абрашевић“ у свом саставу има музичку и фолклорну секцију. Фолклорну чине дечији, омладински и ансамбл ветерана. Kроз секцију је прошло на стотине чланова који су савладали кораке двадесетак сплетова из разних крајева Србије. Осим кореографија, фолклорна секција ради и на сценском постављању народних обичаја. На савладавању корака и постављању кореографија са играчима раде организатор фолклорних активности Горан Денић и дугогодишњи аматер и члан KУД „Абрашевић“ Небојша Јовановић.Музичка секција KУД „Абрашевић“ састављена је од музичара и певача и заједно са фолклорном секцијом ради на очувању народне традиције. Kроз музичку секцију прошао је велики број извођача, посебно младих и талентованих певача и инструменталиста. Неки од њих данас имају своје музичке снимке и успешне каријере.Чланови KУД „Абрашевић“ своје богато играчко умеће приказали су на бројним гостовањима, али и фестивалима, где су готово увек освајали висока признања.

На сајту

Ко је на мрежи: 14 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе