Вести

Вече народног стваралаштва

Пред бројном публиком, наступили су инструменталисти и певачи из Топлице, који су, извођењем традиционалне народне музике, представили присутнима своје стваралаштво, таленат и умеће.

-Неговање народног стваралаштва веома је важно, зато је и Вече народног стваралаштва неизоставни део ФЕДЕС-а, јер на тај начин негујемо и чувамо традицију српског народа. Посебно нас радује када се најмлађи баве овим видом уметности, о чему најбоље говори бројна публика која је синоћ уживала у народним песмама и мелодијама којима су се такмичили учесници Фестивала, изјавила је директорка Дома културе Тијана Петровић. Професори музике, Слободанка Стефановић и Гордана Марковић, као и победница првог ФЕДЕСА, Ирена Везенковић, чинили су жири, који је прогласио најбоље извођаче традиционалне музике, певаче и инструменталисте.

У млађем узрасту певача солиста прво место припало је Дуњи Марковић која је отпевала песму "Маријо, бела кумријо", У старијем узрасту победио је Милан Јовановић, ученик ОШ "Дринка Павловић", са песмом "Низ поље иду бабо". На такмичењу инструменталиста најбољи је био  Младен Милошевић који је на хармоници одсвирао Црнотравски чачак. Младен је ученик ОШ "Топлички хероји" из Житорађе.

На сајту

Ко је на мрежи: 16 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе