Вести

Формирана фолклорна секција у Микуловцу

 

 На иницијативу Дома културе у Микуловцу је формирана фолклорна секција чији су чланови ученици тамошње основне школе. Фолклорна секција радиће у оквиру КУД „Абрашевић“ са циљем да се и у сеоској средини подстакне очување и неговање нашег богатог фолклора и народне традиције. Тим пре што у сеоским школама углавном  не делују фолклорне секције а интересовање деце и њихових родитеља који су одушевљено подржали иницијативу Дома културе је изузетно.

Опширније: Формирана фолклорна секција у Микуловцу

Промоција збирке песама "Са обе стране облака"

У народној библиотеци Раде Драинац у организацији Дома културе одржана је промоција књиге "Са обе стране облака" ауторке Јелене Протић Петронијевић. Поред ауторке на промоцији су говорили Вељко Стамболија, Љубиша Красић и Саша Миловановић.

Опширније: Промоција збирке песама "Са обе стране облака"

Отворена изложба "Овде је небо моје"

У народном музеју Топлице у организацији секције ликовних уметника при Дому културе, отворена је изложба ликовних стваралаца Топлице на којој је изложено педесетак радова тридесет аутора из Блаца, Житорађе и Прокупља. Изложбу је отворила је организаторка програма Дома културе Бисерка Милосављевић која је истакла да је покретање ликовне секције у Дому културе био добар потез, будући да је тиме дата институционална подршка ствараоцима који своју уметност немају где да покажу осим на оваквим манифестацијама.

Опширније: Отворена изложба "Овде је небо моје"

На сајту

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Како до нас

Ускоро на програму Дома културе